Trokštama figūra: pakeiskime keletą įpročių

Ar įmanoma patobulinti figūrą per keletą savaičių? Žinoma, tačiau reikia atsikratyti keleto įpročių, kad naujas įvaizdis taptų pasiekiamas ranka.

Pakankamai miego
Jau seniai įrodyta, kad miego stygius daro įtaką svoriui – neišsimiegoję jaučia didesnį alkį. Verta atsisakykiti naktinėjimų, ilgų užsisėdėjimų prie kompiuterio ir pasimėgauti kokybišku miegu.

Šaltas vanduo
Vanduo ne tik atgaivina, suteikia energijos, bet ir degina kalorijas. Viena stiklinė šalto vandens padės atsikratyti nuo 17 iki 25 kalorijų.

Reguliarios treniruotės
Jei pradedate sportuoti, pasiryžkite tai daryti reguliariai, norint pasiekti gerų rezultatų, svarbiausia yra reguliarumas. Kartais atrodo, kad praleista viena kita treniruotė neturės pasekmių, tačiau vienas kartas gali lengvai peraugti į keletą, o galiausiai mankštinimosi idėja pamažu užges. Sąžiningai treniruotis lengviau, jei tai darote kartu su kompanija, susitarkite, pavyzdžiui, su drauge kasryt pabėgioti ar skirti pusvalandį rytinei mankštai. Dalinimasis pasiekimais ir azartas skatins pareigos jausmą.

Masažas
Masažas ne tik stangrina figūrą, atpalaiduoja, bet ir padeda atsikratyti streso. Taip pat jis skatina laimės hormonų – serotonino ir dopamino gamybą.

Mankšta gryname ore
Aktorių Liv Tyler, Kery Washington bei manekenės Heidi Klum asmeninis treneris Davidas Kirschas žurnalui "Elle" teigia, kad intensyvus vaikščiojimas gamtoje gali vizualiai pakeisti figūrą. Pasieksite tikrai neblogų rezultatų kasdien žingsniuodamos 20-40 minučių lauke.

Daugiau vaisių ir daržovių
Organizmą svarbu aprūpinti būtinomis maistinėmis medžiagomis, melionuose, uogose, pupelėse bei kalafijoruose gausu skaidulų, kurios palaiko normalią žarnyno mikroflorą, gerina virškinimą, padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.Tad dienos racioną praplėskite įvairiomis daržovėmis bei vaisiais, kurie suteiks energijos ir padės išvalyti organizmą.
 
Mažiau televizoriaus
Ne paslaptis, kad filmų ar serialų žiūrėjimą dažnai lydi užkandžiavimas, o tai tikrai nepadeda sulieknėti. Kramsnodami prie ekranų nepastebimai priaugame vieną kitą kilogramą, tad verčiau arba atsisakyti televizijos (reklamos itin veikia pasamonę, nė nesuvokdami būtent dėl jų skubame pasirūpinti užkandžiais), arba skanauti sveikesnių produktų: įvairių daržovių ar lieso jogurto.

Nesekti draugų pavyzdžiu
Harvardo bei Kalifornijos universitetų profesoriai įrodė, kad pažįstamojo svorio priaugimas gali daryti įtaką ir jums. Vyrauja tendencija, jog valgydami didesnėse grupėse, galime suvartoti daugiau maisto, nei atskirai. Eidami pietauti su draugais susimąstykite: ar užsisakote tam tikro patiekalo, nes iš tiesų jo norite, ar tik todėl, kad panašų renkasi ir kolegos.

Atsisakyti kavos pertraukėlės
Kava nuslopina alkį tik trumpam, didelė tikimybė, kad jos išgėrę, vėliau dar labiau išalksite. Kavą patariama išmainyti į žalią arbatą, kuri taip pat suteikia energijos, be to joje esama organizmui naudingų antioksidantų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis