Faršu įdarytos paprikos, keptos orkaitėje

Kvapnus ir nekasdieniškas patiekalas.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Astrologė Rima: nelaukite Valentino, dabar metas įsimylėti ir mylėti
- Trys dalykai, kuriuos lietuvės pasiskolintų iš prancūzių
- Grožio dosjė. Tsss, tai K. Tučkutės paslaptis!
- Purus bulvių apkepas su daržovėmis

4 asmenims reikės:

8 vidutinio dydžio raudonųjų saldžiųjų paprikų;
500g kiaulienos faršo;
1 svogūno;
žiupsnelio dž.čiobrelio;
125 g ryžių;
indelio (400g) konservuotų pupelių;
1 skiltelės česnako;
500 ml vištienos sultinio;
indelio (425 g) konservuotų smulkintų pomidorų;
žiupsnelio dž.baziliko, cukraus;
druskos, juodųjų pipirų.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, supilkite į kiaurasamtį ir palikite.

2. Į kiaulienos faršą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, išvirtus ryžius, suberkite dž.čiobrelį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite. Tuomet dėkite nusausintas konservuotas pupeles ir atsargiai išmaišykite.

3. Nupjaukite paprikų viršūnėles, atsargiai išimkite sėklas ir į kiekvieną pridėkite paruošto faršo.

4. Padažui: į priekaistuvį supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį, įspauskite česnako skiltelę, pagardinkite dž.bazilikais, cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais ir pakaitinkite porą minučių.

5. Į kepimo indą supilkite paruoštą padažą, išdėliokite paprikas, pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50min.
Skanaus.

oditele.blogspot.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis