Virškinimo sutrikimus padės numalšinti paprastos priemonės

Kai sutrinka skrandžio veikla, pučia pilvą, pykina ar šiaip kankina nemalonus į apsinuodijimą panašus jausmas gali padėti labai paprasti kasdieniai produktai.

* Rūgštingumui sumažinti labai tinka citrina. Nors skamba neįtikėtinai, tačiau sukramsnojus griežinėlį šio rūgštaus vaisiaus, skrandžio rūgštingumas sumažėja. Galima išgerti ir vandens su citrina.

Vanduo su citrina
Vanduo su citrina
Shutterstock nuotr.

* Ridikėliai padeda išsiskirti tulžiai, dėl to pagerėja virškinimas ir bendra savijauta. Tad ši daržovė tinka, kai yra apėmęs sunkumo, apsinuodijimo jausmas, juntamas nemalonus, kartokas skonis burnoje.

* Ananasų griežinėlis po pusryčių ar pietų labai pagerina savijautą, nes juose yra virškinimo fermento bromelaino, padedančio geriau suskaidyti maistą. Be to, jis padeda skaidyti riebalus.

Shutterstock nuotr.

* Greipfrutai gerai šalina iš organizmo toksinus, juose esantis kalis padeda išvalyti inkstus ir kepenis. Vis dėlto jų nederėtų vartoti kartu su vaistais, nes greiprufai gerokai padidina jų koncentraciją kraujyje.

* Imbieras ypač vertinga priemonė nuo pykinimo. Galima sukramsnoti jo gabalėlį su cukrumi arba išgerti imbierų arbatos. Poveikį daro netgi imbieriniai sausainiai.

* Džiovintos slyvos labai tinka užkietėjus viduriams. Pamirkykite keletą džiovintų slyvų, sutrinkite į košelę ir sumaišykite su medumi. Pora šaukštų ryte turėtų sutvarkyti jūsų šalinimo sistemą.

Shutterstock nuotr.

* Kmynų arbata nepakeičiama, kai pučia pilvą, kaupiasi dujos. Tik nepamirškite – plikytų kmynų arbata vidurius laisvina, o virtų – kietina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis