90 kg atikračiusi moteris: gydytojai man jau pranašavo laidotuves

Dietos guru ir mitybos pranašu vadinamas prancūzas Pierre‘as Dukanas mėgaujasi šlove, o jo įkurta verslo imperija kasmet skaičiuoja 65 milijonų eurų apyvartą.

Kaip emigrantas iš Alžyro tapo vienu garsiausių pasaulio dietologų, jau šį vakarą pasakos LRT tv laida „Gyvenimas“.

Interviu žurnalistui Edvardui Žičkui 74-erių P. Dukanas atskleis, kaip visiško atsitiktinumo dėka susidomėjo dietologija – nusprendęs padėti atsikratyti antsvorio draugui, jis visam laikui į stalčių padėjo neurologo diplomą ir leidosi į kovos su kilogramais formulės paieškas. Jos užtruko daugiau nei du dešimtmečius, tačiau patį mediką pavertė pasauline žvaigžde ir beprotiškai turtingu žmogumi. 2000-aisiais išleista jo knyga tapo bestseleriu, ją perskaitė 16 milijonų žmonių visame pasaulyje.

LRT

„Neturėdamas nei reklamos, nei viešųjų ryšių agento tapau toks pat populiarus, kaip ir Haris Poteris“, – prieš televizijos kameras šmaikštaus Dukanas. Jo klientų sąraše šiandien puikuojasi tokios pavardės, kaip Prancūzijos prezidento Francois Hollando, Kembridžo hercogienės Kate Middleton, amerikiečių dainininkės Jennifer Lopez, ispanų aktorės Penelopės Cruz ir supermodelio Gissele Bundchen.

Paryžiuje gyvenantis vyras tikina turintis atsakymą, kaip įveikti antsvorį taip, kad kilogramai nebesugrįžtų, ir savo sukurta dieta jis šįvakar pasidalys su LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ žiūrovais.

Koks nelengvas ir kartus gali būti gyvenimas kilogramų įkalintame kūne, papasakos jau beveik dešimtmetį Londone gyvenanti lietuvė Daiva. Beveik du šimtus kilogramų svėrusi moteris per metus sugebėjo atsikratyti 90-ies! „Kai svoris pradėjo augti, užsidariau namuose, išgyvenau depresiją. Laikiausi įvairiausių dietų, pagalbos kreipiausi į medikus, galiausiai išgirdau vienos gydytojos pasakojimą apie 35-erių metų vyrą, kuris svėrė 200 kilogramų, kasdien be saiko valgė cepelinus ir galiausiai mirė. Iš jos žodžių supratau, kad toks pat likimas laukia ir manęs“, – laidos vedėjui E. Žičkui atviraus moteris, kuriai gydytojai pranašavo laidotuves nesulaukus 35-ojo gimtadienio.

Apie patyčias vaikystėje, vienatvę paauglystėje ir pagalbos paieškas prabilsianti emigrantė keliskart pakartos: „daug meldžiausi“. Tačiau ne maldos jai padėjo sulieknėti ir naują gyvenimo lapą atversti Didžiojoje Britanijoje. „Tai, kas man nutiko, buvo atsitiktinumas, todėl savo istorija noriu pasidalyti su kitais“, - sako Daiva.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis