Paslaptys, kaip išlikti jaunai: produktų Top 9

Tyrimai patvirtino, kad yra daugybė maisto produktų, kurie turi savybių, kovojančių su senėjimo procesais.

Tokie produktai yra naudingi, jei vartojami reguliariai. Jie ne tik prailgina jūsų gyvenimą, bet taip pat yra puiki prevencinė priemonė prieš su senatve siejamas ligas, tokias kaip širdies ligos, diabetas, osteoporozė.

Ankščiau ar vėliau kiekvienas žmogus pajaučia troškimą sustabdyti senėjimo procesus, deja, mokslininkai dar neatrado jaunystės eliksyro, todėl mes turime subalansuoti savo mitybą.

Štai 9 produktai, kurie turi daug jaunystę padedančių išsaugoti savybių:

1. Graikiniai riešutai

Pasak Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos, riešutai yra puikus prieš amžių kovojantis produktas, nes juose daug omega-3 riebalų rūgščių. Graikiniai riešutai, ir apskritai visi riešutai, padeda reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina virškinimo funkciją ir stiprina imunitetą, visa tai dėl to, jog juose yra gausu mineralų.

Taip pat, nors tyrimai parodė, kad riešutai yra kaloringi ir juose daug riebalų, jie nesukelia svorio problemų. Taip yra dėl to, kad riešutai sotūs ir jų pavalgius žmonės vėliau suvalgo mažiau kito maisto, be to, kūnas neabsorbuoja iki 20 proc. riešutų.

2. Uogos

Tyrėjai iš Tufts universiteto atrado, kad didelė dalis mėlynių ir kitų uogų sudedamųjų dalių padeda kovoti prieš uždegimus. Taip pat padeda išvengti senatvės sukeliamos oksidacijos žalos.

3. Žalios daržovės

Žalios spalvos daržovėse yra daug kalcio, folio rūgšties ir daug kitų maistingų medžiagų, kurios gali pagerinti kaulų būklę, apsaugoti juos nuo nykimo. Šios medžiagos taip pat apsaugo akis nuo problemų, kurios atsiranda su amžiumi. Dieta, kurioje gausu daržovių, tokių kaip brokolis ar kopūstas, mažina vėžio bei atminties praradimo riziką.

4. Juodasis šokoladas

Pasak kosmetinės dermatologijos žurnalo, kakavos pupelės, iš kurių ir gaminamas šokoladas, dėl didelės antioksidantų flavonoidų koncentracijos mažina odos uždegimą, kurį sukelia UV spinduliai. Taip pat juodojo šokolado vartojimas gali stiprinti medžiagų apykaitą ir taip pagerinti odos gebėjimą išlaikyti drėgmę. Juodasis šokoladas mažina raukšlių atsiradimą ir padeda odai išlikti jaunai.

5. Pupelės

Tyrimai rodo, kad pupelės yra tinkamas maistas širdžiai – kuo daugiau jų valgote, tuo geriau. Jose daug baltymų, kurie ypač reikalingi vegetarams. Pupelių sudėtyje yra ir daug skaidulų, kurios padeda mažinti cholesterolį. Negana to, jose gausu vitaminų ir mineralų, antioksidantų, tokių kaip geležis ir vitaminas B.

6. Pilno grūdo produktai

Skaidulos, mineralai, antioksidantai, vitaminas B – dėl to pilno grūdo produktai gali sumažinti riziką susidurti su amžiumi siejamomis problemomis, tokiomis kaip vėžys ar širdies ir kraujagyslių ligos. Dėl to, jog tokie grūdai yra lėtai virškinami, jie padeda išvengti diabeto ir aukšto kraujospūdžio. Rudieji ryžiai ir avižos yra puikūs pilno grūdo produktai.

7. Žuvis

Pasak knygos „Omega dieta“ autoriaus Artemio P.Simopoulos, jūros gėrybėse – daug riebalų rūgščių, kurios mažina chroniškus uždegimus. Buvo atrasta, kad žuvyje esanti omega-3 turi įtaką smegenų daliai, kuri atsakinga už nuotaiką. Šis atradimas parodo, kad net vyresniame amžiuje galime jaustis puikiai. Tokios žuvys kaip lašiša ar tunas efektyviausiai kovoja prieš uždegimus.

8. Alyvuogių aliejus

Neseniai mokslininkai atrado, kad alyvuogių aliejuje yra daug mononesočiųjų riebalų rūgščių, tai tokia riebalų rūšis, kuri yra naudinga kūnui ir širdžiai. Organinis ir natūralus alyvuogių aliejus yra ypač naudingas, nes išlaiko prieš senatvę kovojančias monosočiąsias riebalų rūgštis.

9. Avokadas

Nesvarbu kaip jį valgote, sutrintą į padažą ar įpjaustytą į salotas, avokadas yra vaisius, labai populiarus dėl savo savybių, kurios padeda išsaugoti jaunystę. Pasak „Hebrew“ reabilitacijos centro Bostone, avokade yra daug folio rūgšties ir vitaminų E ir B, potasio, antioksidantų bei sveikųjų riebalų. Vitaminai ir mineralai, kurie randami avokaduose, mažina cholesterolio kiekį bei reguliuoja kraujo spaudimą, gerina odos elastingumą. Dėl didelio folio rūgštie kiekio jis padeda išvengti širdies smūgio ir mažina riziką susirgti osteoporoze.

Pabaigai

Naujosios Anglijos medicinos žurnale teigiama, kad įprasta multivitaminų dozė kas dieną gali sumažinti homocisteiną, kuris yra siejamas su ateroskleroze. Produktai, turintys daug vitamino B, kalcio, pavyzdžiui, brokoliai, migdolai, melionas, abrikosai ir žemės riešutai, padeda išvengti kaulų lūžių. Taigi, vienas geriausių būdų norint išlaikyti jaunystę, yra tinkama mityba. Tokie produktų sąrašai gali skirtis priklausomai nuo skirtingų ekspertų, tačiau dauguma produktų, aptartų šiame straipsnyje, yra įtraukti ir į kitų ekspertų sąrašus.

Kiti produktai, kuriuos galite rasti įvairiuose prieš senatvę kovojančiuose straipsniuose, yra česnakas, kuris žinomas dėl savo ypatybės mažinti cholesterolio kiekį ir kraujo spaudimą. Raudonosios paprikos – puikus vitamino C šaltinis, didina kolageno kiekį. Morkos stiprina imuninę sistemą ir apsaugo odą nuo UV spindulių. Soja labai naudinga moterims menopauzės laikotarpiu, nes turi daug izoflavonų. Izoflavonai padeda sumažinti kaulų retėjimą, kuris yra neišvengiamas po menopauzės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis