Astrologiškai tam tikrame amžiuje mes patiriame krizes. Sužinokime, kada

Kodėl, sulaukę amžiaus vidurio, pradedame blaškytis, ieškodami gyvenimo prasmės ar naujo partnerio, gali paaiškinti ne tik psichologai, bet ir astrologai.

Pasirodo, mūsų gyvenimas suskirstytas ne tik mėnesių ar metų ciklais, bet ir didesniais periodais. Šįkart žvilgterėkime, kaip žvaigždės prisideda prie mūsų amžiaus vidurio krizės.

36-38 metai – išbandymų metas

Šiais gyvenimo metais į tą pačią vietą, kurioje buvo žmogaus gimimo metu, sugrįžta Juodasis Mėnulis ir karminiai Mėnulio mazgai. Tai karminio žmogaus išbandymo laikas. Priklausomai nuo to, kokią karmą užsidirbote savo praėjusiame gyvenime, šis laikas gali būti ir labai geras, ir labai blogas. Galite sulaukti netikėtų likimo malonių, padaryti karjeros šuolį ar priešingai – susirgti sunkia liga ar netgi žūti.

Ko vengti? Kadangi šis laikotarpis siejamas su Mergelės ženklu, svarbu nepasiduoti šiam ženklui būdingoms ydoms ir silpnybėms: nesureikšminti materialių dalykų, nepasiduoti smulkmeniškumui, pedantizmui, priekabumui. Nieko gera neduos perdėta savianalizė ir priekaištai sau dėl kiekvienos nesėkmės – supraskite, kad šio laikotarpio sėkmes ir nesėkmes lemia ne tiek jūsų dabartinis gyvenimas ir elgsena, kiek buvęs. Tačiau tai nereiškia, kad galite sau plaukti pasroviui. Tai geras laikas atiduoti karmines skolas, tad reikėtų ne bėgti nuo gyvenimo sunkumų, o bandyti juos įveikti. Taip pat svarbu atsispirti pagundai permesti atsakomybę už savo nesėkmes ant kitų žmonių, artimųjų pečių. Toks elgesys jau netrukus atsilieps dar rimtesniais išbandymais. Šiuo gyvenimo periodu netinkamas laikas tuoktis. Tai geriau daryti iki tol ar jam pasibaigus.

42-eji metai – pokyčių troškimas

42-aisiais savo gyvenimo metais žmogus atsiduria gyvenimo kryžkelėje. Šiuo metu Uranas, netikėtų pokyčių planeta, atsiduria opozicijoje pats sau. Opozicijoje atsiduria ir sėkmės planeta Jupiteris. Opozicijos – tai nepalankūs aspektai, tačiau situaciją pagerina Baltasis Mėnulis, sugrįžęs į tą pačią vietą, kurioje buvo žmogaus gimimo metu. Tokia planetų sangrūda lemia gana prieštaringą elgesį. Įsigeidžiame permainų, sukylame prieš rutiną, norim griauti tai, kas atsibodo, nors iki šiol atrodė teisinga. Vieni meta savo sutuoktinius, kiti netikėtai nutaria išeiti iš darbo. Tačiau ne visuomet tos permainos yra tikslingos – juk sėkmės planeta šiuo metu yra opozicijoje.

Ko vengti? Šį amžių kaip ypatingą išskiria ir Rytų horoskopas. Anot jo, 42-aisiais prasideda Gyvatės laikotarpis. Kaip šis gyvūnas mėgsta išsinerti iš senosios savo odos, taip ir žmogui ateina vertybių perkainojimo etapas. Tai laikas, kai moterys ima perdėtai rūpintis savo išvaizda, domėtis plastinės chirurgijos galimybėmis, vyrai ima ieškoti jaunesnių partnerių. Tačiau atsargiai: dažniausiai šie išoriniai veiksmai nepadeda atsikratyti vidinio nerimo – norint atsinaujinti, neužtenka pakeisti išorę, pokyčiai turėtų būti gilesni. Tie, kuriems pasiseka tai suprasti, laimi. Žmonės, sutelkę savo energiją į dvasinį tobulėjimą, naujų dalykų mokymąsi, ima kilti visomis prasmėmis. Susikoncentravę vien į fizinius, materialius dalykus, pradeda emociškai degraduoti.

42-49 metai – harmonijos atgavimas

Anot astrologų, šis laikotarpis yra tarsi žmogaus gyvenimo „bobų vasara“. Šį laikotarpį globoja Svarstyklės – harmonijos ir pusiausvyros ženklas. Tad jei ankstesniuose laikotarpiuose nepridarėte daug klaidų, dabar jau galite atsipūsti. Tai nereiškia, kad žmonės šiame amžiuje yra ne tokie aktyvūs ir darbingi. Priešingai, dirbama labai daug, tačiau atsirenkama, ką daryti verta, o ko ne. Pasirinkimą lemia ne tiek materialinis atlygis, kiek noras išreikšti save. Šiuo metu dažniausia atsisakoma aktyvaus kopimo karjeros laiptais ir pradedama vertinti laisvė, galimybės rinktis, skirti laiko sau. Permainų troškimas grįžta 46–47 gyvenimo metais, tiesiogiai veikiant Uranui. Gyvenimas šiuo metu neretai keičiasi, net ir žmogui nieko nedarant, be jo įsikišimo. Galimi įvairūs praradimai, sveikatos sutrikimai. Moterims šis laikas susijęs su menopauzės pradžia ir žymi pakitusį požiūrį į save, sako kūną – ne kiekviena pajėgia susitaikyti su seksualinio patrauklumo praradimu, savotišku iškritimu iš vedybų, vaikų gimdymo „rinkos“.

Ko vengti? Šiuo laikotarpiu rizikingi abu kraštutinumai – tiek bandymas kovoti su pokyčiais, noras grįžti į jaunystę (drastiškomis grožio procedūromis, apranga ir pan.), tiek nusivylimas ir savęs nuvertinimas, pasiduodant apatijai – ką čia bepadarysi, vis tiek senstu, jau reikia ruoštis mirčiai ir pan. Laimi išmintigieji – tie, kurie sugeba ramiai pasitikti neišvengiamus pokyčius, bet kartu nepraranda tikėjimo, kad gyvenimas dar pažers daug dovanų.

Ir tai tikrai nutiks – sėkmingai atlaikiusiųjų šį laikotarpį laukia paguodos prizas – 48-aisiais metais į tą pačią vietą, kurioje buvo žmogaus gimimo metu, ketvirtąjį kartą sugrįžta Jupiteris. Pagerėja žmogaus socialinė, finansinė padėtis, gali laukti netikėtas laimėjimas loterijoje, palikimas. Jupiteris – ne tik turtai, bet ir valdžia. Nenuostabu, kad kai kurie žmonės šiuo laikotarpiu pasineria į politiką, ima aktyviau domėtis visuomenine veikla. Negana to, 49-aisiais žmogaus gyvenimo metais į tą pačią poziciją, kur buvo gimimo metu, sugrįžta ir Baltasis Mėnulis. Jis atneša karminį atpildą už tai, ką padarėte gero, išveja iš širdies kerštą, neapykantą, pavydą, egoizmą, sugrąžina geras emocijas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis