Naminė duona su sėklomis ir grūdais (be mielių ar raugo)

Aš labai mėgstu duoną, kurioje daug visko. Sėklų, grūdų, gal net riešutų - na, žodžiu, tokią, kurioje yra ką kramtyti. Ir kaskart, nuėjus parduotuvėn, supykstu ant didžiųjų kepyklų, nes būtent tokios lentynose nėra. Vadinasi, reikia kepti. Teko susirasti receptą, visaip jį keisti ir keisti, kol sykį pusryčiaudama supratau, jog nebeturiu kuo skųstis.


Kepalėliui reikės:


90 g miltų,

110 g pilno grūdo miltų,

70 g greito paruošimo avižinių dribsnių,

šaukštelio sodos,

šaukštelio cukraus,

nubraukto šaukštelio druskos,

50 g avižų (tikrų),

kaupino šaukšto sezamo sėklų + apibarstymui,

kupino šaukšto saulėgrąžų branduolių,

kupino šaukšto moliūgų sėklų (nebent nenorit, jog duona būtų vietomis žalia),

nubraukto šaukšto džiovintų daržovių* (nebūtina),

380 g pasukų,

kiaušinio.


omnomnom.lt nuotr.


Kaip gaminti* Orkaitę kaitiname iki 190 laipsnių. Kepimo formą, geriausia - keksinę, ištepam svietu ir pabarstom sezamo sėklom, jei norisi. Arba naudojam silikoninę, kaip kad darau aš.


* Visus sausus ingredientus sumaišom (sėklų rūšimis ir kiekiu galima variuoti, tik ne per smarkiai). Kiaušinį paplakam, supilam pasukas, gerai išmaišom. Supilam į sausąjį mišinį ir maišom, kol tolygiai pasiskirsto ir niekur miltai neboluoja.


* Supilam į kepimo formą, išlyginam paviršių, pabarstom (arba ne) sezamo sėklom ir kepam 50-60 minučių, kol paviršius apskrunda, o medinis iešmelis, įkištas vidun ir ištrauktas, lieka sausas. Traukiam lauk, ataušinam, tepam sviesto ir valgom. Nesuvartotą laikom popieriniam maišely.

*pastarnokai, morkos ir svogūnai


http://www.omnomnom.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis