Vasaros malonumų pasekmė – išsausėjusi oda. KONKURSAS

Nepaprasti vasaros atostogų įspūdžiai dar neišblėsę, o jums neduoda ramybės vizualiai pastebimas smulkus raukšlelių tinklas, šerpetojanti oda, sumažėjęs odos stangrumas ir tonusas ar pastebimi paraudimai, nors vienos oda yra riebi, o kitos sausa ar spuoguota.

Skaitomiausi straipsniai:
- 6 Sarah Jessicos Parker stiliaus paslaptys
- Mažos gudrybės, kurios tirpdo kilogramus
- 5 būdai, norinčioms turėti gražią, stangrią krūtinę
- Fengšui konsultantės patarimai, kaip gyventi šią savaitę
- Greitas pyragas su uogomis

Visi šie požymiai rodo, kad jūsų oda yra dehidratuota. t.y., išsausėjusi. Tai atsiranda tuomet, kai vandens kiekis epidermio raginiame sluoksnyje tampa 10 proc. mažesnis už nustatytą normą.

Kodėl taip atsitiko? Žinoma, kad tam turėjo įtakos ypač aktyvi ir kaitri liepos mėnesio saulė, labai sausas oras, vejas, oro kondicionieriai ir bloga odos priežiura bei nepakankamas išgerto vandens kiekis.

Vandens reikšmė odai yra gyvybinė. Oda sudaro jungtį su išorine aplinka: vanduo juda iš dermos į paviršių, difuzijos būdu impregnuodamas visus jos sluoksnius. Šis vandens judėjimas vadinamas NVP (nepastebimas vandens praradimas).

Vidutinės juostos normalios temperatūros klimato sąlygomis iš odos paviršiaus išgaruoja nuo 300 iki 400 ml vandens per parą. Jeigu epidermis išgarina daugiau vandens, negu į jį patenka iš gilesnių odos sluoksnių, oda išsausėja. Netekus drėgmės odos veikla sutrinka, prasideda kolageninių ir elastinių struktūrų pokyčiai. Dėl to atsiranda neigiamų pokyčių epidermyje: sulėtėja jo atsinaujinimas, jis tampa šiurkštus ir ima skylinėti. Oda pirmiausia įsitempia, suplonėja, atsiranda nelygumai, o vėliau suglemba, atsiranda raukšlės, oda greičiau sensta.

Kaip gelbėtis? Pirmieji žingsniai turėtų prasidėti nuo higienos. Jūs turėtumėte labai švelniai valyti odą, kad padėtumėte jai atgauti komfortą ir sveiką išvaizdą. Todėl netinka šarminiai muilai ir kiti agresyvūs valikliai arba tie, kurių sudėtyje yra alkoholio. Taip pat reiktų vengti dažno odos šveitimo arba jis turėtų būti labai švelnus. Labiausiai tinkamos yra tos kosmetinės priemonės, kurios ne tik nuvalo odą, bet ir palieka ant jos ploną apsauginį sluoksnį.

Labai svarbu sulaikyti bei atstatyti optimalų drėgmės lygį odoje. Taigi, pagrindiniai odos drėkinimo ritualai:

Drėkinimas iš vidaus. Būtinai išgerkite per parą 2 l vandens. Nepamirškite, kad šiuo metų laiku turite unikalią galimybę odą praturtinti natūraliais viaminais. Karštą vasaros dieną geriausia išeitis – skanus ir gaivus kokteilis iš jūsų mėgstamų vaisių ir daržovių. Na o jeigu susiruošėte nusipirkti vitaminų kompleksą, atkreipkite dėmesį į tai, kokie reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekiai yra juose. Norint pasiekti rezultatų, reikalingos didelės dozės. Jeigu vitamino kiekis bus per mažas, organizmas jo nepasisavins, ir vitaminas nesuteiks jokio poveikio. Ant produkto pakuotės galima rasti vitaminų kiekius, o dėl reikiamo suvartoti kiekio galima pasikonsultuoti su savo kosmetologu (kuris turi medicininį išsilavinimą) ar su vaistininku.

Drėkinimas iš išorės. Kaip žinia, dėl drėgmės trūkumo išsausėti gali tiek normali, riebi, tiek mišri oda. Todėl drėkinimas turi būti tinkamai parinktas pagal odos tipą ir jos būklę.

Jums reikia kasdienės odos priežiūros priemonės, padėsiančios greitai atstatyti jos optimalų drėgmės lygį, kad oda ilgam atgautų komfortą ir sveiką švytėjimą. Be jau įprasto drėkinamojo kremo reikėtų įsigyti ir serumą, kuris užtikrintų dar gilesnį odos drėkinimą. Taip pat labai svarbu, kad priemonė ne tik drėkintų, bet ir stiprintų odos apsauginius mechanizmus, neleidžiančius netekti vandens.

Drėkinimas pas specialistą. Tam, kad saulės išvarginta oda griečiau atsistatytų, ir jūsų naudojamos kasdieninės kosmetologinės priemonės būtų maksimaliai veiksmingos, pirmiausia kreipkitės pas savo kosmetologą. Nepagailėkite laiko ir pasimėgaukite procedūra, kurią specialiai jums parinks specialistas. Šiuolaikinėje kosmetologijoje gilesniam NMF (angl. NMF, natural moisturizing factor – natūralus drėkinamasis faktorius) ir kt. veikliųjų komponentų įvedimui bei greitesniam rezultatui pasiekti naudojamos procedūros aparatais: elektroforezė, jonoforezė, ultragarsas.

Šioje srityje galima būtų išskirti prancūzus, kurių kompanijos siūlo specialiai gilesniam drėkinimui skirtas procedūras, paremtas moksliniais tyrimais. Viena iš naujesnių Lietuvoje, ypatingai saugių bei efektyvių Laboratories Filorga sukurtų procedūrų – mezoterapija šalčiu arba krioplastika. Taip pat būtų galima išskiri jau laiko patikrintą Guinot Hydradermie procedūrą, kurią, ko gero, ne viena jau esate išbandžiusi. Puikių rezultatų duoda injekcijos, kai tiesiogiai įvedamos aminorūgštys, polisacharidai, kolageno ir elastino hidrolizatai ar hialurono rūgštis.

Taigi, tik užtektinai drėgmės turinti oda būna elastinga, gyvybinga, gražaus atspalvio. Augalai juk vystosi tik nuolat laistomi. Oda taip pat atgauna grožį ir gyvybę, jei yra drėkinama ir maitinama tinkamomis priemonėmis. Mėgaukitės vasara, bet nepamirškite pasirūpinti savo oda šiandien, o ji tikrai atsilygins sveikata ir grožiu!

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite krioplastikos (mezoterapijos šalčiu) procedūrą!

www.jaunaoda.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis