Jautienos kepsnys su daržovių salotomis

2 porcijos


Kepsniui reikės:

700 g sausai brandintos angusų nugarinės su kaulu;

2 šaukštų aliejaus;

0,5 šaukštelio druskos;

žiupsnio grūstų juodųjų pipirų.


Salotoms reikės:

3–4 saujų žalumynų;

10 ridikėlių;

4 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 šaukšto grūdėtų garstyčių;

2 šaukštų skysto medaus (tinka ir agavų arba svarainių sirupas);

druskos, pipirų.


Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir palikite 30 min. kambario temperatūroje.


Tada gerai įkaitinkite ketaus keptuvę (ant viryklės arba virš žarijų), supilkite reikalingą aliejų ir įdėkite mėsą (bus dūmų!). Iš visų pusių gabaliuką apkepkite maždaug po 2 min. Po to mėsą su keptuve perkelkite į 200 °C orkaitę ir kepkite maždaug 20 min. (tokio storio kepsnį kaip šis, kad būtų vidutiniškai iškeptas). Kuo mėsa trumpiau kepa, tuo minkštesnė, todėl akylai stebėkite kepimo procesą.


Arba iš keptuvės mėsą perkelkite ant grotelių virš žarijų ir pabaikite kepti ant nesmarkios kaitros maždaug 20 min. Iškeptą mėsą 10 min. padėkite į pašildytą lėkštę ir uždenkite folija, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų po visą kepsnį. Supjaustytą kepsnį pagardinkite druska ir pipirais.


Salotoms ridikėlius nuplaukite, susmulkinkite ir dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais.


Ragaukite kepsnį su marinuotais svogūnais ir salotomis.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis