Tradicinis Šiaurės Anglijos pyragas

Pyragas drėgnas, aromatingas, lipnus. Jei tokius mėgstate, būtinai išbandykit.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- A. Gilytė: ką vilkėti šio sezono madingosioms
- Mityba pagal kraujo grupę – gerai savijautai ir dailioms kūno linijoms
- Kūdikio netekusi moteris: motiniška intuicija neleido patikėti jo mirtimi
- Savaitės horoskopas: romantikai, dabar jūsų laikas
- Purios bulvinės bandelės

Prieš beveik dešimtmetį mano būsima, o dabar jau dabartinė anyta, man atspaudsdino daugybę receptų. Ji mėgo gaminti, tačiau tuo metu neturėjo orkaitės. Žinodama mano pomėgį kepti savo atrinktais receptais pasidalino. Nesu tikra, iš kur jie visi – gal iš kokių forumų… Aš juos atidėjau, bet taip ir nemėginau. Iki šiol.

Neseniai iš savo tėvų namų susirinkau ten užsilikusius daiktus, mielus atsiminimus. Tarp albumų ir mokyklinių sąsiuvinių, radau ir anytos atspausdintus lapus. Perverčiau ir nusprendžiau imtis darbo. Pirmas sąraše buvo Klasikinis Šiaurės Anglijos pyragas. Pavadinimas skambus. Aš jį paprasčiau pervadinčiau į meduolį su avižiniais dribsniais.

Pyragas drėgnas, aromatingas, lipnus. Jei tokius mėgstate, būtinai išbandykit.

Vienas puodelis 236 ml

Reikės:

2 puodelių miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. malto imbiero;
0,5 puodelio cukraus;
1 puodelio medaus;
1 puodelio avižinių dribsnių;
1 puodelio pieno;
50 g sviesto.

Gaminame

* Avižinius dribsnius užpilame pienu ir paliekame pusvalandžiui.

* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, imbieru ir cukrumi.

* Sviestą ištirpiname kartu su medumi. Po truputį įmaišome miltus. Sudedame išmirkytas avižas ir viską gerai suplakame.

* Tešlą supilame į riebalais pateptą kepimo formą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 50 minučių.

* Užbėgsiu įvykiams už akių ir pasakysiu, kad kiaušinių čia tikrai nedėjau, recepte nebuvo.

Su meile, Gabrielė

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis