Mamos kugelis - skaniausias

Jis visada pavyksta ir visada - minkštas, purus, kvapnus ir tirpstantis burnoje.

Populiariausi straipsniai:
- 20 taisyklių, kurios padės išsaugoti ir pagerinti santykius su mylimu žmogumi
- I. Kofas: į gerbėjų laiškus niekada neatsakinėju
- Kaip numesti svorio nesilaikant griežtų dietų
- Kaip patiems pasigaminti apvalų kilimėlį
- Tartaletė su vaisiais

Keturioms porcijoms reikės:

5 – 6 vidutinių bulvių
1 didelio svogūno
žiupsnelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio
250 ml pieno
1 v. š. majonezo
aliejaus, formai patepti

Kaip gaminti

* Bulves ir svogūną sutarkuojame (jei tarkuojame rankomis, reikia paeiliui tarkuoti tai bulves, tai svogūną, nes nuo svogūno bulvės nepatamsėja). Jei bulvės jaunos ir tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame per marlių nereikalingą skystį. Pieną užviriname ir nuplikome juo bulves (turi gautis pakankamai skysta masė). Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, įdedame majonezą ir viską gerai išmaišome.

* Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame tarkius. Aš mėgstu, kai kugelis būna plonas, tada gaunasi daugiau skanaus kraštelio :) Kepame apie 40 minučių – valandą, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio ir kugelio storio).

Skanaus :)

receptumedis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis