Makaronų ir maltos mėsos apkepas

Tokį apkepą ankčiau gamindavo darželiuose - kas lankėte, tikrai prisiminsite. Labai skanu su daržovių salotomis. Skanus ir šaltas.

Šių dienų skaitomiausi:
- Kokią įtaką žmogaus likimui daro jo vardas?
- Italas Fabrizio: su italais susidėti neverta
- Vyrų seksualumas įvairiame amžiuje: kada jų klestėjimo laikas
- Tarp grožio naujienų - analogų neturinčios priemonės
- Krabų lazdelės tešloje

Reikės:

250 g smulkių vermišelių
400 g virtos mėsos (naudojau vištieną)
1 svogūnas
1 kiaušinis
100 ml sultinio
2 v.š. alyvuogių aliejaus
krapų (nebūtina)
druskos
pipirų

Gaminame

* Makaronus kelias minutes paverdame (tik nepervirkite). Nukošiame vandenį ir įmaišome aliejų, kad makaronai nesuliptų.

* Mėsą sumalame mėsmale. Apkepiname smulkiai sukapotą svogūną. Mėsą, svogūnus, krapus sumaišome su makaronais, supilame išplaktą kiaušinį su sultiniu (galime pasilikti šaukštą plakinio ir juo aptepti apkepo viršų), įberiame pagal skonį druskos, pipirų.

* Dedame masę į aliejumi išteptą formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 20 min. arba kol viršus gražiai užkepa. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis