Reikės: 2 kg kiaulienos šonkauliukų, 2 šaukštų pomidorų pastos arba kečupo, 1 svogūno, 3 skiltelių česnakų, 1 šaukšto aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos miltelių, kmynų pagal skonį, 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukštelio garstyčių.
Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su kitomis sudedamosiomis dalimis. Šonkauliukus sudėkite į dubenį, užpilkite marinatu, pavartykite ir palikite 2–3 val. Dėkite ant grotelių ir vartydami kepkite, kol gražiai apskrus.
SLAPTAS KOMPONENTAS
Marinuojant šonkauliukus labai svarbi mėsa – jeigu ji neriebi, marinato sudėtyje turėtų būti daugiau aliejaus. Riebiems šonkauliukams tinka marinatai su garstyčiomis: jos iš dalies sugeria riebalus. Žinovai teigia, kad druska ištraukia iš mėsos drėgmę, ir termiškai apdorojama ji kietėja, tad gurmanai mėsą pasūdo jau iškepusią.