5 neatrasto skonio mišrainės jūsų Velykų stalui

Nors dažniausiai ant šventinio stalo karaliauja baltoji mišrainė, tačiau Velykų proga siūlome jums atrasti naujų, nenuspėjamų ir dar neišmėgintų mišrainių receptų.

Štai 5 neatrasto skonio mišrainės jūsų Velykų stalui.


Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais



Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais
Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais
aj-receptai.blogspot.com nuotr.



100 g krabų lazdelių

2 kietai virti kiaušiniai

15 vnt. juodųjų alyvuogių

100 g fermentinio sūrio

2 riekės baltos forminės duonos

pusė svogūno

krapų


Užpilui:


4-5 v.š. majonezo

2 v.š. citrinos sulčių

pipirų

1 skiltelės smulkinto česnako


Gaminame


* Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje.

* Griežinėliais supjaustome krabų lazdeles. Sūrį pjaustome plonais šiaudeliais arba sutarkuojame burokine trintuve. Kiaušinius pjauname per pusę ir supjaustome jas skiltelėmis.

* Beriame alyvuoges, skrebučius, smulkiai supjaustytą svogūną. Sumaišome su išmaišytais padažo ingredientais. Pabarstome krapais. Iškart patiekiame, kad kubeliai išliktų traškūs. Skanaus!


Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu


Shutterstock


Jums reikės:


7 virtų bulvių

3 vnt. morkų

3 marinuotų arba raugintų agurkų

1 gerai prinokusio avokado

2 vnt. virtų kiaušinių

100 g konservuotų žirnelių

4 v. š. majonezo

Prieskonių pagal skonį


Gaminimas:


Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu. Skanaus!



Mišrainė su duonos skrebučiais ir rūkyta vištiena


Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.



Miišrainė
Miišrainė
Asmeninio albumo nuotr.



Reikės:


200-300 g rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį)

150 g fermentinio sūrio

200 g virtų arba konservuotų pupelių

100-200 g konservuotų kukurūzų

1-2 marinuoti agurkai

kelios riekės juodos duonos

1 skiltelė česnako

druskos

majonezo


Gaminame


* Česnaką susmulkiname ir įtriname į duonos riekeles, pabarstome druska.

* Tada supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje.

* Pjaustomus ingredientus supjaustome kubeliais. Visus ingredientus sumaišome su majonezu.


Mišrainė „Granatų apyrankė“


Kažkas kitokio, gaivu ir gardu.


Mišrainė „Granatų apyrankė“
Mišrainė „Granatų apyrankė“
Shutterstock nuotr.



Produktai:

4 porcijoms

1 vištienos krūtinėlės filė

2 svogūnai

150 g kietojo sūrio

1 burokėlis

1 granatas

3 kiaušiniai

3-4 valg. šaukšt. majonezo

50 g graikiškų riešutų

druskos, pipirų pagal skonį


Gaminimas:


1. Vištienos filė išvirkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepinkite svogūnus, kol pageltonuos.


2. Morkas nuplaukite, išvirkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Kiaušinius išvirkite, nulupkite. Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Riešutus stambiai sukapokite. Burokėlį išvirkite, nulupkite, ir taip pat sutarkuokite stambia tarka. Granatą išsmulkinkite sėklelėmis.


3. Dideliame dubenyje apskritimo forma išdėliokite pirmą sluoksnį – vištienos filė. Apibarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite apkepintus svogūnus ir aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Tada sudėkite morkas, vėl aptepkite majonezu. Kitas sluoksnis – tarkuotas burokėlis, po to virti ir supjaustyti kiaušiniai, vėl aptepkite majonezu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir graikiškais riešutais, vėl aptepkite majonezu ir viršų papuoškite granatų sėklelėmis. Mišrainę palaikykite 3–4 valandas šaldytuve, o dar geriau visą naktį.


Kitokia duonos mišrainė


Mėgstate duonos mišrainę? Išbandykite ją kitokiu būdu.



Kitokia duonos mišrainė
Kitokia duonos mišrainė
Shutterstock nuotr.



Sudėtis:


3 riekės juodos duonos;

Pusė skardinės žirnelių;

100 g sūrio;

2 kiaušiniai;

2-3 šaukštai majonezo;

Aliejaus kepimui;

Skiltelė česnako.


Paruošimas:


Nupjaustyti nuo juodos duonos pluteles, riekes supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje. Apkepusius kubelius pabarstyti druska, ant jų užspausti skiltelę česnako ir išmaišyti.Dubenėlyje šakute išplakti 2 kiaušinius ir keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepti omletą. Atvėsusį omletą supjaustyti smulkiomis juostelėmis ir sudėti į salotinę. Į salotinę suberti žirnelius, supjaustytą mažais kubeliais (geriausia - Brinzos) sūrį. Suberti ir duoną su česnakais, uždėti majonezo ir sumaišyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis