Česnakinė duona

4–6 porcijos


Tešlai reikės:


7 g sausų mielių;

1,5–2 šaukštelių druskos;

2 šaukštų cukraus;

125 ml vandens;

125 ml pieno;

100 g tirpinto sviesto;

2 kiaušinių;

500 g miltų;

2 šaukštų miltų stalui pabarstyti.

 

Įdarui reikės:


150 g sviesto;

100 g petražolių;

1 šaukštelio druskos;

3–4 česnako skiltelių;

1 kiaušinio trynio;

1 šaukšto vandens;

1 šaukšto sezamų sėklų.

 

Į dubenį suberkite mieles, druską, cukrų, supilkite pašildytus vandenį ir pieną.


Maišykite, kol cukrus ištirps. Tada pilkite tirpintą sviestą ir išplaktus kiaušinius. Viską išmaišykite. Suberkite miltus.


Tešlą gerai išmaišykite ir palikite kilti 2–3 val.


Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su kapotomis petražolėmis, druska ir trintais česnakais.


Kočiodami arba delnais suformuokite maždaug 1 cm storio ir 10x20 cm skersmens tešlos stačiakampius. Vieną stačiakampio pusę patepkite įdaru ir sulenkę, kad įdaras liktų viduje, atremkite į kepimo popieriumi išklotos skardos sienelę. Taip vieną prie kito glauskite tešlos stačiakampius su įdaru.


Kiaušinio trynį išplakite su vienu šaukštu vandens ir plakiniu patepkite suformuotą kepinį. Užberkite sezamus.

Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 40–45 min. Jei kepinys ruduoja per greitai, jo viršų pridenkite folija.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis