Krepšelis su pomidorais ir mocarela


46 porcijos


Tešlai reikės:


250 g miltų;

30 g tarkuoto kietojo sūrio;

150 g sviesto;

1 šaukšto cukraus;

1 šaukštelio druskos;

1 kiaušinio.


Įdarui reikės:


4 kamuoliukų mocarelos;

4 pomidorų;

70 g tarkuoto kietojo sūrio;

2 šaukštelių čiobrelių lapelių.


Į dubenį suberkite miltus, kietąjį sūrį, kubeliais pjaustytą sviestą, cukrų, druską ir įmuškite kiaušinį. Viską sutrinkite šakute ir suminkykite į kamuolį.

Tešla išlipdykite 23x23 cm skersmens krepšelio kepimo formą ir padėkite ją bent 15 min. į šaldytuvą.


Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Mocarelos kamuoliukus taip pat supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.


Pomidorų ir mocarelos griežinėlius linijomis dėkite į kepimo formą ant tešlos. Suberkite pusę čiobrelių ir visą tarkuotą kietąjį sūrį. 


Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. arba kol tešla ims ruduoti, o sūriai – lydytis ir skrusti.


Kepinį gardinkite likusiais čiobreliais ir ragaukite. Neturint čiobrelių galima naudoti raudonėlius, bazilikus, petražoles.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis