Pietums – įdarytos paprikos

Pietūs bus skanūs ir lengvi. Norintieji „tvirtesnio“ varianto, įdarą ruošia su faršu.

Gaminimo trukmė – 45 min.


Reikės:

  • Paprikos , 4 vnt.
  • Ryžiai , 200 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Pievagrybiai, 100 gr.
  • Morkos, 2 vnt.
  • Fermentinis sūris , 100 gr.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Pomidorų padažas, 10 gr.
  • Prieskoniai

 

Gaminame


  1. Didelėje keptuvėje iki auksinės spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).
  2. Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite apie porą minučių. Įdaras paruoštas.
  3. Paėmę paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.
  4. Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas. Jei tokio neturite, galima naudoti gilesnę kepimo formą ir ją uždegti folija). Į indą įpilkite vandens tiek, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.
  5. Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Šaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 minučių.
  6. Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.


http://www.varvaseile.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis