Vištiena, troškinta su paprikomis ir grybais

Labai skani, minkšta, troškinta vištiena su grybais, paprikomis ir pomidorų padažu.



Tai vienas iš mūsų labai mėgiamų vištienos patiekalų. Visa šeimynėlė visada išlaižome lėkštes. Šį patiekalą gaminu nebe pirmus metus, išbandytas daugybę kartų, neatsibostantis ir džiugiai nuteikiantis.


Patarimai, pastebėjimai. Paprikas, svogūnus ir grybus pjaustykite stambiai. Paprikas ilgomis juostelėmis, svogūnus griežinėliais, o grybus į 2-4 dalis. Jei labai susmulkinsite, viskas suvirs.


Aš dažniausiai naudoju ruduosius pievagrybius, nes jie man skanesni, bet tinka ir paprasti.

Vietoj vyno galite naudoti ir sultinį ar tiesiog vandenį. Su vynu skonis daug išraiškingesnis, bet ne visiems jis tinka ir patinka, todėl alternatyva tikrai galima.


Virkite lygiai tiek, kiek parašyta – 1 valandą ir 10 minučių. Vištiena bus minkštutė, kris nuo kaulo, tirps burnoje.

Geriausias garnyras čia - šviežia balta duona. Padažas be galo skanus, su duona jį tiesiog išlaižysite.

Su druska elkitės atsargiai. Kadangi sūdoma ne vieną kartą, dėkite po truputį, kad nepersūdyti.

Jei dėsite aitriųjų paprikų grūdelius, bus aštrus padažas. Įsidėmėkite, jei gaminsite vaikams.



Asmeninio albumo nuotr.



Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau daugybę kartų.


Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais



Asmeninio albumo nuotr.



Ingredientai


1 kg vištienos šlaunelių

2 raudonos paprikos, pjaustytos juostelėmis

1 svogūnas, pjaustytas griežinėliais

450 g rudųjų pievagrybių, stambiai pjaustytų

Truputis aštriųjų paprikų grūdelių

3 česnako skiltelės, sutraiškytos

1 puodelis (250 ml) raudonojo vyno

800 g konservuotų pomidorų

Druskos ir pipirų pagal skonį

Šiek tiek šviežio baziliko

3 šaukštai alyvuogių aliejaus


Gaminimo eiga


  1. Vištieną pabarstykite druska, pipirais. Į gilią keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite. Apkepkite vištieną apie 5 minutes. Išimkite iš keptuvės.
  2. Į tą pačią keptuvę dėkite svogūnus ir paprikas, kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Dėkite grybus, česnaką, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite dar 7 minutes.
  3. Tuomet įdėkite žiupsnelį aštriųjų paprikų, supilkite vyną, sudėkite vištieną. Pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis.
  4. Supilkite konservuotus pomidorus, sėkite pusę smulkintų bazilikų. Įberkite druskos, pipirų. Virkite 1 valandą ir 10 minučių ant silpnos ugnies.
  5. Tiekite su šviežia itališka duona ir bazilikais.



Asmeninio albumo nuotr.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis