Cukinijų keksas su apelsinais ir šokoladu

Labai skanus, minkštas, aromatingas cukinijų keksas su šokoladu ir apelsinais.

Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti tiek citrinų, tiek apelsinų žievelę arba abiejų atsisakyti. Šokoladas taip pat nėra būtinas. Asmeniškai, neatsisakyčiau nieko. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kepiau ne vieną kartą



Asmeninio albumo nuotr.



Ingredientai


24x14 cm pailgai kekso formai

1 puodelis - 250 ml


1 1/2 puodelio (225 g) miltų

1/4 šaukštelio sodos

1 šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelis druskos

2 vidutiniai kiaušiniai

1 puodelis (200 g) balto cukraus

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

1/2 puodelio (125 ml) saulėgrąžų aliejaus

1 1/2 puodelio (240 g) cukinijos, tarkuotos burokine tarka

100 g juodo ar pieniško šokolado gabaliukų 

1 apelsino žievelės, tarkuotos


Gaminimo eiga


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, apelsino žievelę. Įmaišykite cukiniją. Atidėkite į šoną.
  3. Kitame dubenyje šluotele suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, aliejų
  4. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite apie 50-60 minučių arba kol įsmeigus pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
  7. Išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite ant grotelių. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis