Pateikiame du vasariškus receptus, kuriais nustebinsite šeimą ar draugus. Vienam paruošti reikės šiek tiek žarijų ir dūmo, kitam pakaks orkaitės šilumos.
Ant žarijų skrudintas dešrainis
Dešrainiui pagaminti reikės:
„hot dog“ tipo bandelės,
dešrelės (tai gali būti pieniška, pipirinė, kario, česnakinė ar kt.),
20 g paprikų,
šaukšto tarkuoto brandinto sūrio,
3 marinuotų agurkėlių,
šaukšto majonezinio padažo su aitriosiomis paprikomis,
šaukšto garstyčių,
šaukšto aštraus saldžiarūgščio skonio kečupo.
Gaminame
* Pirmiausia reikia dešrelę ir bandelę švelniai apskrudinti kepsninėje ant žarijų. Marinuotus agurkėlius ir paprikas smulkiai supjaustyti ir sumaišyti.
* Apskrudintą bandelę įpjaukite išilgai, jos vidų ištepkite kečupu ir majoneziniu padažu su aitriosiomis paprikomis, sudėkite smulkintus agurkėlius ir paprikas, įdėkite dešrelę. Dešrainio viršų padenkite plonu garstyčių sluoksniu, o ant viršaus pabarstykite brandinto sūrio.
* Patiekalą skrudinkite ant žarijų, kol sūris išsilydys. Skonio meistras rekomenduoja dešrainį patiekti su salotų lapais, pomidorais, šviežių daržovių salotomis ar bazilikų lapeliais.
![](http://img3.moteris.lt/article/4d8a7025-7cff-4090-b87a-1fe36e53b3b6/inline_image/8089994.jpeg)
Orkaitėje užkeptas dešrainis su karamelizuotais svogūnais
Dešrainiui pagaminti reikės:
specialios pailgos bandelės,
dešrelės (gali būti pieniška, pipirinė, kario, česnakinė ar kt.),
šaukšto tarkuoto brandinto sūrio,
2 marinuotų agurkėlių,
žiupsnelio smulkinto kopūsto,
vieno nedidelio mėlynojo svogūno,
šaukšto lietuviškų garstyčių,
pomidorų padažo be krakmolo ir konservantų,
majonezo „Provansalis“,
šaukšto cukraus,
šaukšto balzaminio acto.
Gaminame
* Pirmiausia galima pasiruošti karamelizuotus svogūnus. Pusžiedžiais supjaustyti svogūnai pakepinami keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Svogūnams šiek tiek paskrudus, įberiama cukraus ir įpilama balzaminio acto. Svogūnai kepinami, kol actas išgaruos.
* Tuomet galima ruošti dešrainį. Bandelę įpjaukite išilgai, vidų ištepkite pomidorų padažu, majonezu ir garstyčiomis. Marinuotus agurkėlius (perpjautus išilgai) ir smulkintus kopūstus įdėkite į bandelės vidų, ten pat įterpkite ir keptuvėje paskrudintą dešrelę. Ant jos užberkite anksčiau paruoštų karamelizuotų mėlynųjų svogūnų.
* Dešrainis jau beveik paruoštas. Telieka jo viršų pabarstyti sūriu ir pašauti į orkaitę (~200°C). Kepama apie 4–5min., kol bandelė švelniai paskrus ir išsilydys sūris.