Bulvių apkepėlė su ančiuviais

Kažkas kitokio ir labai skanaus. Visi produktai įprasti, išskyrus vieną – ančiuvius. Ir jeigu sakoma, kad žuvis ir sūris nėra geri bičiuliai, tai šis patiekalas tikriausiai galėtų būti išimtis. Beje, pagal vieną šio recepto versijų, vietoj sūrio galima berti maltų džiūvėsėlių.

Reikės:
4-5 bulvių,
2-3 svogūnų,
80-100 g konservuotų ančiuvių (arba silkių filė),
200 ml grietinėlės,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų sviesto (1 – kepimui ir 1– indui patepti),
100 g kietojo sūrio (arba džiūvėsėlių).

Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol taps gintariniai.
* Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į sviestu patepto kepimo indo dugną, užberkite truputį druskos ir pipirų.
* Ant bulvių sudėkite pakepintus svogūnus, užberkite ant jų pipirų. Ant viršaus sudėkite ančiuvius (arba susmulkintų silkių filė) ir užberkite sutarkuotą sūrį. Užpilkite pusę grietinėlės, likusią – kepimo viduryje.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min., iki bulvės bus minkštos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis