Eklerai su grietinėlės įdaru

Saldumynai, kuriuos taip mėgsta vaikai, puikiai tiks rugsėjo 1-osios šventės stalui.

Reikės:
250 ml vandens
100 g sviesto
200 g miltų
3 kiaušinių
truputį druskos (ant peilio galiuko)
Kremui:
150 g grietinėlės
2 valg. šaukštų virto kondensuoto pieno

Kaip gaminti:
* Užkaisti vandenį, sudėti sviestą ir druską, užvirinti.
* Sumažinti ugnį ir, nuolat maišant, po truputį berti persijotus miltus. Maišyti, kol tešla ims atlipti nuo puodo kraštų.
* Nuimti puodą nuo ugnies ir atšaldyti tešlą.
* Po vieną įmušti kiaušinį - vis maišant tešlą.
* Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, švirkštu įšspausti 5-6 cm ilgio ir maždaug 2-3 cm storio juosteles.
* Eklerus kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje - 15-20 minučių. Paskui temperatūrą sumažinti iki 150 laipsnių ir taip kepti dar 10-15 minučių.
* Kepimo pabaigoje išjungti orkaitę, atidaryti jos dureles ir leisti eklerams palengva atvėsti.
* Kremui plaktuvu išplakti grietinėlę, įdėti kondensuoto pieno ir darkart gerai išplakti.
* Eklerus užpildyti kremu ir – skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis