Pristatome žurnalo „Moteris“ leidinį, kuriame - daugiau nei šimtas gardžių mėsos, žuvų ir daržovių patiekalų bei įspūdingų desertų receptų.
Taip pat siūlome jautienos troškinio receptą:
4 porcijoms reikės:
0,8 kg jautienos
0,5 kg bulvių
4 morkų
0,4 kg moliūgo be sėklų ir žievės
2 pastarnokų
1 svogūno
280 ml jautienos arba daržovių sultinio
1 skiltelės česnako
1stiklinės sauso raudonojo vyno
2 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukšto miltų
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šakelių rozmarino
saujelės šalavijų lapų
1 citrinos žievelės
1 šaukšto sviesto
aliejaus
* Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite.
* Į orkaitėje kepti tinkamą keptuvę supilkite aliejų, įdėkite sviestą ir ant nesmarkios ugnies įkaitinkite. Suberkite svogūną bei šalavijų lapelius ir 3–4 min. kepinkite.
* Mėsą nuplaukite, supjaustykite maždaug 5 cm gabalėliais, pavoliokite miltuose su trupučiu pipirų bei miltų ir sumeksite į keptuvę.
* Pastarnokus nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis arba smulkiau. Moliūgą supjaustykite nykščio dydžio gabaliukais. Morkas ir bulves nuskuskite, nuplaukite ir padalinkite į 4-5 dalis. Sumeksite daržoves į keptuvę prie mėsos. Įmaišykite pomidorų pastą, supilkite sultinį, vyną, užberkite druskos, pamaišykite ir uždenkite. Kai užvirs, uždengtą keptuvę perkelkite į 160 °C orkaitę ir troškinkite apie 2,5 val. iki mėsa bus minkšta (šakute paspaudus mėsą ši subyra).
* Sumaišykite citrinos žievelę su sukapotu rozmarinu ir česnaku ir pagardinkite juo paruoštą troškinį.
P.S. Jeigu neturite orkaitėje kepti tinkamos keptuvės, viską kaip recepte apkepkite paprastoje keptuvėje ir tada sudėkite į ketaus troškintuvą.
****
Atsakykite į anketos klausimus ir laimėkite 100 Lt dovanų kuponą apsipirkti internetinėje parduotuvėje www.apatinukai.lt.