„Moteris“. Geriausi metų receptai + troškinio su jautiena receptas



Gerais ir skaniais dalykais reikia dalintis!

Pristatome žurnalo „Moteris“ leidinį, kuriame - daugiau nei šimtas gardžių mėsos, žuvų ir daržovių patiekalų bei įspūdingų desertų receptų.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Dalijamės su jumis tuo, kas pavyko geriausiai, skaniausiai, gražiausiai. Gaminkite savo artimiesiems ir bičiuliams – namuose ruoštas maistas jaudina, vienija, įkvepia.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Planuokite smagias akimirkas su „Moters“ metų receptais. Tegul jūsų namai prisipildo viliojamų kvapų ir jaukumo.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Džiugių akimirkų virtuvėje!

Taip pat siūlome jautienos troškinio receptą:
4 porcijoms reikės:

0,8 kg jautienos
0,5 kg bulvių
4 morkų
0,4 kg moliūgo be sėklų ir žievės
2 pastarnokų
1 svogūno
280 ml jautienos arba daržovių sultinio
1 skiltelės česnako
1stiklinės sauso raudonojo vyno
2 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukšto miltų
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šakelių rozmarino
saujelės šalavijų lapų
1 citrinos žievelės
1 šaukšto sviesto
aliejaus

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti:

* Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite.

* Į orkaitėje kepti tinkamą keptuvę supilkite aliejų, įdėkite sviestą ir ant nesmarkios ugnies įkaitinkite. Suberkite svogūną bei šalavijų lapelius ir 3–4 min. kepinkite.

* Mėsą nuplaukite, supjaustykite maždaug 5 cm gabalėliais, pavoliokite miltuose su trupučiu pipirų bei miltų ir sumeksite į keptuvę.

* Pastarnokus nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis arba smulkiau. Moliūgą supjaustykite nykščio dydžio gabaliukais. Morkas ir bulves nuskuskite, nuplaukite ir padalinkite į 4-5 dalis. Sumeksite daržoves į keptuvę prie mėsos. Įmaišykite pomidorų pastą, supilkite sultinį, vyną, užberkite druskos, pamaišykite ir uždenkite. Kai užvirs, uždengtą keptuvę perkelkite į 160 °C orkaitę ir troškinkite apie 2,5 val. iki mėsa bus minkšta (šakute paspaudus mėsą ši subyra).

* Sumaišykite citrinos žievelę su sukapotu rozmarinu ir česnaku ir pagardinkite juo paruoštą troškinį.

P.S. Jeigu neturite orkaitėje kepti tinkamos keptuvės, viską kaip recepte apkepkite paprastoje keptuvėje ir tada sudėkite į ketaus troškintuvą.

****
Atsakykite į anketos klausimus ir laimėkite 100 Lt dovanų kuponą apsipirkti internetinėje parduotuvėje www.apatinukai.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis