Patarimas - nepirkite varškės supakuotos akeliuose po 200 g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t.y. supakuota po 500 g.
Reikės:
500 g 9% varškės;
12 v.š. manų kruopų;
6-10 v.š. bulvių krakmolo;
1 kiaušinio;
žiupsnelis druskos;
vandens;
![](http://img4.moteris.lt/article/6b5415ae-0159-4c41-8d2d-13c5647b01c1/inline_image/5222281.jpeg)
Įdarui:
~400 g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
* Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.
* Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
* Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min.
Valgome su spirgiais, grietine ar padažu. Skanaus!