Populiariausi straipsniai:
- R. Valeikis: aš tikrai galėčiau gyventi žmonos išlaikomas
- Dailiam pilvukui – kalanetikos pratimai
- M. Pliseckają gydę daktarai: net traumuota ji kiekvieną judesį atlikdavo gracingai
- Keturios ryškiausios šių metų interjero tendencijos
- Kulinarinė pamoka - gaminame šaltibarščius (slaptas ingredientas)
Stiklinė:200 ml
Traškiai kepurėlei:
1 stiklinės miltų
5 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5 v.š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
1 a.š. cinamonoKeksiukams:
230 g miltų
2 1/4 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
2 didelių kiaušinių
150 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
100 ml aliejaus
3/4 stiklinės pieno
1 obuolio
Gaminame
Traškios viršūnėlės gamyba:
1. Sumaišome sausus produktus ir supilame ištirpusį sviestą.
2. Su pirštais paminkome, kol gausis trupinukai.
Keksiukų gamyba:
1. Nedideliame dubenyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
3. Įpilame aliejų - išplakame.
4. Įpilame pieną - išplakame.
5. Suberiame miltus ir išmaišome.
6. Įmaišome nedideliais kubeliais supjaustytus nuluptus obuolius (galima ir tarkuotus).
7. Tešla užpildome tris ketvirtadalius keksiuko formelės. Pabarstome trupiniais.
8. Kepame iki 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol įkištas ir ištrauktas
medinis pagaliukas bus švarus.
9. Iškepusius keksiukus 10 minučių atvėsiname formoje ir tada išimame.
Skanaus!