Norvegiškas rabarbarų pyragas

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį iškart. Dar prieš visas dantų procedūras... O po jų praėjus dienai, dar kelis nedidelius gabaliukus. Jau tikrai maniau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Nė velnio. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pirmą dieną. Nors recepte nurodoma, kad jis skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys pasirodė šiek tiek keistas. Man jis skanus ir po keturių, ir po dvylikos valandų, ir daugiau.

Pyrago receptą buvau nusižiūrėjusi jau seniai. Turbūt prieš metus. Tik negaminau, nusprendžiau sulaukti kito rabarbarų sezono. Sulaukiau. Kažkodėl nurodoma, kad tai – klasikinis norvegiškas rabarbarų pyragas. Kodėl taip teigiama, tikrai nežinau. Man pasirodė normalus, paprastas pyragas.

Atrodytų, kad rabarbarų galima būti įdėti ir daugiau, bet valgant man visai netrūko. Skanu ir taip.

Patarimai, pastebėjimai. Stebėkite kepimo laiką. Recepte buvo rašoma, kad pyragas turėtų kepti apie valandą, man iškepė greičiau (per 50 minučių). Tačiau dabar galvoju, galėjau ištraukti ir kelioms minutėms anksčiau, nes ganėtinai gerai parudavo.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.

Ingredientai
20 cm apvaliai kepimo formai
1 puodelis - 250 ml

1/4 puodelio (55 g) sviesto
1/3 puodelio pieno
2 kiaušiniai
1 puodelis (200 g) cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/4 puodelio (180 g) miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 didelis rabarbaro stiebas, supjaustytas 1 cm griežinėliais

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (160 laipsnių orkaitę su ventiliatorium) ir kepimo formą patepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi.

*Sviestą ištirpinkite ant nedidelės ugnies, nukelkite nuo viryklės ir supilkite bei įmaišykite pieną.

* Tuo tarpu kiaušinius ir cukrų gerai išplakite, kol masė taps puri ir balta. Įmaišykite sviesto-pieno mišinį, vanilę.

*Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite tarpusavyje ir subėrę į tešlą viską išplakite.

* Tešlą supilkite į kepimo formą. Rabarbarus paskirstykite ant tešlos viršaus, tik žiūrėkite, kad jie neliestų kepimo formos kraštų.

* Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis