Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki fettuccine makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais - nuostabus patiekalas šeimos pietums. Gardus iki pirštų apsilaižymo. Kaskart valgydama šių makaronų dar nepabaigus vienos lėkštės, galvoju apie kitą ir visada kartoju porciją. Pastebėjau, kad tą patį daro ir vyras. Gėėėris!

Patarimai, pastebėjimai. Špinatų kiekio neskaičiuoju, dedu, kiek turiu ir telpa. Grybus dažniausiai dedu rudus pievagrybius, nes juos labiausiai mėgstu. Tinka ir įprasti balti.
Porą iš esmės galima pakeisti svogūnu, tačiau skaniau, kai dedamas ir poras.

Rūkyta paprika - būtina. Suteikia labai gerą skonį. Manau tai viena iš šio patiekalo sėkmių! Išimti galima (kaip ir bet ką), bet nerekomenduoju.
Vietoj sultinio galima naudoti baltą vyną ar tiesiog vandenį.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartoti būtina. Gaminau daug kartų.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

450 g vištienos krūtinėlės
Druskos, pipirų pagal skonį
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Truputis alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 mažas svogūnas, susmulkintas
1 mažas poras, pjaustytas griežinėliais
250 g rudųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
2 šaukštai sviesto
1/2 puodelio vištienos sultinio
1 puodelis grietinėlės
2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių
Pora didelių saujų špinatų, smulkintų
250 g 'Fettuccine' makaronų

Gaminimo eiga

* Vištienos krūtinėles ištrinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika.

* Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus.

* Išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Kai pravės, supjaustykite nedideliais gabaliukais.

* Į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Kai išvirs, nukoškite.

* Į keptuvę dėkite sviestą, porus, svogūnus ir pakepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir grybus. Kepkite dar apie 5 minutes.

* Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite pjaustytą vištieną, virkite 4-5 minutes.

* Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirkite. Sudėkite špinatus, porą minučių pavirkite.

* Tuomet sudėkite virtus makaronus ir petražoles. Išmaišykite ir tiekite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis