O. Pikul – apie tai, kas trukdo išlaikyti norimas kūno linijas: „Darbe tokiam sprendimui visi pritaria“

Žinoma dainininkė, vizažo meistrė ir grožio namų įkūrėja Oksana Pikul jau ne vienerius metus sukasi ne tik pramogų pasaulio virtuvėje, bet ir puikiai vysto grožio srityje įkurtą verslą. Tačiau kad ir kiek darbų besisuktų žinomos moters kasdienybėje, ji visuomet atranda laiko savo šeimai. Maisto gamybai namuose – taip pat. O apie tai, su kokiais iššūkiais čia tenka susidurti, ji šeštadienį papasakos ir visiems TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovams.


Oksana pripažins, kad nors darbų gausa ją džiugina, didelis užimtumas turi ir neigiamą savo pusę. Anot moters, norint išlaikyti trokštamas kūno formas, tai sukelia nemenkus iššūkius.

 

„Nemeluosiu, figūrą išlaikyti sekasi sunkiai. Ypatingai šaltuoju metų sezonu. Kuomet daug dirbi, nepavyksta griežtai savęs įsprausti į rėmus ir sveikai maitintis. Tai yra gana sudėtinga, nes dabar madinga patogiai užsisakyti maistą iš kokio tik norime restorano. Būna, kad besidarbuojant supranti, kad šiandien nori, pavyzdžiui, cepelinų. Ir tokiam sprendimui visi darbe pritaria“, – besišypsodama pasakos O. Pikul.

 

Siekdama bent kiek palaikyti režimą, grožio namų įkūrėja atviraus tam besiruošianti iš anksto. O taip pat ji laikosi ir kelių paprastų taisyklių.

 

„Mitybos plano laikytis reikėtų. Manau, kad greitu metu susiimsiu, nes artėja pavasaris. Stebėsiu, ką valgau, mažinsiu suvartojamą cukraus kiekį. Tačiau kavą ir arbatą paskaninti cukrumi man yra normalu. Stengsiuosi atsisakyti įvairiausių miltinių patiekalų, mažinsiu suvartojamų saldžių produktų kiekį, derinsiu patį maistą. Pavyzdžiui, mano pietų arba vakarienės lėkštėje niekuomet greta mėsos ar žuvies produktų nebus bulvių, ryžių ar grikių. Jei, pavyzdžiui, valgysiu ryžius, tai juos valgysiu su salotomis“, – apie mitybos planus kalbės pašnekovė.

 

Tačiau nors dėl darbų kiekio mitybos plano jai pačiai laikytis pavyksta ne visuomet, savo sūnų Oksana stengiasi auklėti priešingai. Prie to prisideda ir Dominyko turimos alergijos.

 

„Sūnų Dominyką, kuriam dabar 7-eri, skatinu valgyti sveikiau. Per tiek metų mes prisiderinome prie jo maisto raciono. Visi mūsų vartojami pieno produktai turi būti be laktozės, nes Dominykas jai yra alergiškas. O ir patiekalus jam su mano mama gaminame pačios. Jis nevalgo restoranų ir kavinių maisto. Todėl įdėmiai renkamės, kur perkame mėsą – norime, kad ji būtų iš ūkininkų. Tą patį principą naudojame ir perkant daržoves. Nors vienas mūsų šeimoje yra maitinamas teisingai! Žinoma, ir pačio vaiko išrankumas mums padiktuoja atitinkamas maisto gaminimo sąlygas. Tačiau Dominykas ir pats žino, kad įvairių užkandukų, skanėstų ar bulvių traškučių jam valgyti negalima“, – apie sūnaus mitybą pasakos Oksana.

 

Vis dėlto kaip ir kiekviena mama, taip ir O. Pikul savo sūnų kartais mėgsta palepinti. O kartu su mama jos netgi yra ištobulinusios vieno paprasto, bet be galo vaikų mėgstamo patiekalo receptą.

 

„Dažnai juokiamės, kad drąsiai galėtumėme atidaryti blyninę, nes su mama esame profesionalios blynų kepėjos. Dominykas labai mėgsta blynelius. Žinoma, užtrukome ganėtinai ilgai, kol jiems atrinkome atitinkamus produktus, ir kol jie tapo skanūs. Patiekalas, kurio nebijočiau pagaminti bet kuriam išrankiausiam svečiui, yra blynai“, – atviraus pašnekovė.

 

O štai kadangi pati turi ukrainietiškų šaknų, Oksana negali atsispirti šios šalies patiekalams. Ypatingai – barščiams.

 

„Ukrainietiškus patiekalus prisimenu dar iš promočiutės ir močiutės laikų. Mėgstamiausias mano ir Dominyko patiekalas – ukrainietiški barščiai. Mes juos dažnai gaminame, nes burokėlis – organizmui labai naudingas produktas“, – kalbės vizažo specialistė.

 

Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Oksana, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš laidos viešnios mylimiausią patiekalą – ukrainietiškus barščius.

 

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!

 


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis