Sudedamosios dalys
150 g kvietinių miltų
80 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
¾ arbatinio šaukštelio druskos
100 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių
1 lengvai plaktas kiaušinis
50 g sviesto
Rapsų aliejaus skardai patepti
* Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
* Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.
3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI
45 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu
50 g tirpinto sviesto
Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.
Glajus ir smulkintos pipirmėtės
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1–2 arbatiniai šaukšteliai vandens
70 g smulkintų pipirmėčių
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.
Imbierinis glajus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas vandens
2 arbatiniai šaukšteliai imbierinių meduolių prieskonių
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
Tepkite ant spurgų.
Užsakymo nr.: PT_73122934