Ekspertai: tai - madingiausios interjero spalvos

Visi interjero ekspertai sutaria, kad madingiausia dabar į namus įsileisti gamtą.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Kokias nagų formas ir lakavimo tendencijas šį sezoną vertėtų pamiršti
- Vėžį įveikęs 18-metis Paulius: išmokime gyventi šia diena
- Savaitės horoskopas: pradžia skamba labai optimistiškai
- A. Diržiūtės triumfas Berlyne: J. Statkevičiaus suknelė ir apdovanojimas iš N. Portman rankų
- Kitokie balandėliai

Atsakykite į testo klausimą.

Atėjo laikas perdažyti butą arba naujai įrengti namą. Kaip pasielgsite?

A. Vėl dažysite visas sienas baltai
B. Ieškosite naujovių
C. Pasidomėsite mados tendencijomis

Jei pasirinkote A variantą, šį straipsnį Jums vis tiek pravartu perskaityti.

Kas madinga?

Visi interjero ekspertai sutaria, kad madingiausia dabar į namus įsileisti gamtą. Dominuoja natūralios medžiagos - medis, oda, stiklas, metalas. Šiais metais „ant bangos“ vario šiltas tviskėjimas. Vis plačiau kalbama apie neutralias spalvas.

Tikkurila nuotr.

Įprasta manyti, kad tokios spalvos yra balta, juoda, pilka, rusva, gelsvai ruda ir kreminė. Tačiau šiuolaikinės neutralios spalvos yra kur kas turtingesnės, rafinuotesnės ir efektingesnės.

Tikkurila nuotr.

Galima sakyti, kad visos spalvos, sumaišytos su pilka arba juoda, tampa neutralios.

Tikkurila nuotr.
Spalvų tendencijos.

Neutralios spalvos interjere

Natūrali balta spalva nėra akinančio baltumo kaip lazerinio spausdintuvo popieriaus lapas. Ji primina senovinius baltus dažus, kurie buvo daromi kalkių ir kreidos pagrindu, turi šiltą atspalvį.

Tikkurila nuotr.

Jei tokia spalva dažų parduotuvėje Jums atrodytų labai gražiai, vis tiek vertėtų kelis atspalvius išbandyti savo namuose.

Tikkurila nuotr.

Nuo seno įprasta mažų mergaičių kambarius įrenginėti rožiniais tonais. Šiuolaikiniam skoniui tokios spalvos yra kiek per saldžios. Todėl jos tapo blyškesnės, turi kreminių atspalvių. Šiais metais jos tapo ypač populiarios ir madingos. Prie tokių sienų lengva priderinti naujausias kiliminių dangų kolekcijas.

Tikkurila nuotr.

Tikkurila nuotr.

Berniukų kambarių spalvos paprastai būna šaltų mėlynų atspalvių, nors iš tiesų jiems labai patinka pilkšvai žali tonai. Jei vis tik tradicija artimiau, mėlyną derėtų prigesinti, kad ji būtų paslaptingesnė, turtingesnė. Tokias neintensyvias spalvas galite drąsiai rinktis ne tik dėl to, kad jos šiuolaikiškos. Psichologai vieningai pritaria, kad vaikų aplinka neturi būti pernelyg ryški ir sienoms idealiausiai tinka neutralios spalvos.

Tikkurila nuotr.

Tiems, kas ieško naujovių, bet negali atsispirti geltoniems atspalviams, neutralios spalvos siūlo labai plačią spalvų paletę. Svarbiausias požymis - jos nėra tokios saldžios, “limonadinės“ ir gerokai geriau dera su mediena ir kitomis natūraliomis medžiagomis.

Tikkurila nuotr.

Tikkurila nuotr.

Klaidinga manyti, kad neutralios spalvos yra išblukusios ir neišraiškingos. Didžiausias jų privalumas, kad būdamos sodrios, jos sukuria įspūdingą, tačiau ramią nuotaiką. Šiomis spalvų charakteristikomis jau seniai plačiai naudojasi visuomeninių interjerų kūrėjai.

Tikkurila nuotr.


Tikkurila nuotr.

Ar verta vaikytis madų?

Įprasta manyti, kad mados kuriamos tik atskirai žmonių grupei, tačiau iš tiesų tendencijų ekspertai kur kas daugiau galvoja apie žmonių gerovę, nei mums atrodo. Neutralios spalvos nėra naujiena. XX a. pradžioje jos pripažintos ir plačiai naudotos kuriant rafinuočiausius ir gražiausius interjerus. Šiomis dienomis jos tampa vis populiaresnės dėl didėjančio poreikio ramybei ir atsipalaidavimui, kurį nesunkiai randame gamtos prieglobstyje. Dėl to gamta taip veržiasi į mūsų namus. Kyla klausimas ar Lietuvoje išnaudosime šių puikių spalvų potencialą? Tikiu, kad taip, nes lietuviai gamtą myli.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis