A. Diržiūtės triumfas Berlyne: J. Statkevičiaus suknelė ir apdovanojimas iš N. Portman rankų

Vakar aktorė Aistė Diržiūtė kartu su kitais 9 tarptautinės programos „European Shooting Stars“, skirtos kylančioms Europos kino žvaigždėms, finalistais buvo apdovanota Berlyno kino festivalyje vykusios iškilmingos ceremonijos metu. A. Diržiūtė yra pirmoji Lietuvos aktorė patekusi į šios programos finalą.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- 10 įspūdingiausių „Grammy“ suknelių
- Savaitės horoskopas: pradžia skamba labai optimistiškai
- Vėžį įveikęs 18-metis Paulius: išmokime gyventi šia diena
- 10 mitų apie silikoninę krūtinę
- Kitokie balandėliai

Organizatorių nuotr. (Isa Foltin nuotr.)

„Natalie Portman įteiktas apdovanojimas – jau mano rankose, namo grįžtu su galybe įspūdžių ir naujų draugysčių širdyje. Puošnioji programos dalis baigėsi, tačiau visas darbas ir Lietuvos atstovavimas tik prasideda. Dabar jaučiu didelę garbę ir džiaugsmą, o sugrįžus į realybę laukia ir kiti darbai“, – sako A.Diržiūtė.

Organizatorių nuotr. (Isa Foltin nuotr.)

A. Diržiūtė su kitais programos finalininkais Berlyno kino festivalyje buvo pristatyta tarptautinei kino bendruomenei, žiniasklaidai ir publikai, dalyvavo spaudos konferencijoje, individualiuose susitikimuose su tarptautinių aktorių atrankų agentūrų atstovais bei kino industrijai skirtuose renginiuose.

Organizatorių nuotr. (Isa Foltin nuotr.)

A. Diržiūtė atliko vaidmenį režisierės Alantės Kavaitės filme „Sangailė“, kurio europinė premjera įvyko Berlyno kino festivalyje.

Organizatorių nuotr. (Vittorio Zunino Celotto nuotr.)

„European Shooting Stars“ atrankos komisijos nariai negailėjo komplimentų A. Diržiūtei: „Aistė debiutavo „Sangailėje“ su tokiu pasitikėjimu, kad mums sunku patikėti, jog tai jos pirmas didelis vaidmuo. Aistė, filme suvaidinusi Austę – laisvos sielos mūzą, sugebančią išlaisvinti intravertišką pagrindinę heroję iš jos kiauto – sužavėjo mus visus. Ji suvaidino gyvybingą, linksmą ir visuomet tikrą merginą”.

Organizatorių nuotr. (Markus Nass nuotr.)

23 metų aktorės kandidatūrą „European Shooting Stars“ pasiūlė praėjusiais metais programą vykdančios organizacijos „European Film Promotion“ nariu tapęs Lietuvos kino centras.

Organizatorių nuotr. (Isa Foltin nuotr.)

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis