Smurtas namuose – „beveik šėtoniškas“ dalykas, sako popiežius

Popiežius Pranciškus interviu Italijos televizijai smurtą šeimoje pavadino „beveik šėtonišku“ dalyku, pabrėždamas aukų, kurių skaičius išaugo nuo COVID-19 pandemijos pradžios, orumą.

Jis kalbėjo apie „daugybę moterų, kurios yra mušamos, skriaudžiamos namuose, net savo vyrų“, savo komentaruose TG5 specialios laidos, transliuotos sekmadienio vakarą, metu.


Popiežius Pranciškus buvo nufilmuotas besikalbantis su keturiais asmenimis, kuriuos galima apibūdinti kaip „nematomus“ visuomenėje, tarp jų buvo ir tokio smurtinio elgesio auka. Jie aptarė tokius klausimus kaip smurtas, skurdas ir pandemijos padariniai.


„Tai problema, kuri, mano akimis, yra beveik šėtoniška, – sakė jis vienai iš savo pašnekovių, moteriai, kuriai su vaikais teko bėgti nuo smurtaujančio vyro. – Nes jis naudojasi silpnumu žmogaus, kuris negali apsiginti“.


Lygindamas skriaudžiamų moterų kančias su Marijos, Kristaus motinos, kuri turėjo stebėti jo nukryžiavimą, kančiomis, jis teigė, kad ji niekada neprarado savo orumo.


Patardamas moteriai semtis stiprybės iš šio pavyzdžio, jis sakė jai: „Aš matau tavyje daug orumo, nes jei būtum praradusi savo orumą, tavęs čia nebūtų“.


Smurto artimoje aplinkoje atvejų Italijoje padaugėjo per karantinus, kurie buvo įvesti siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą.


Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo sausio mėnesio Italijoje nužudyta 112 moterų, daugiau nei pusė jų buvo nužudytos dabartinio arba buvusio partnerio.


Popiežius Pranciškus ne kartą yra pasmerkęs smurtą prieš moteris, o pernai jį palygino su „išniekinimu“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis