Drėgna veido oda - pagrindas kaip išlaikyti jaunystę

Jau gerokai įpusėjus vasarai dažnai pastebime, kad oda tampa šiek tiek sausesnė, o veidą papuošia smulkios raukšlelės. Kaip odoje išlaikyti drėgmę ir kokių būdų imtis siekiant sustabdyti pirmuosius senėjimo požymius, kalbamės su „Provanso kvapai“ įkūrėja Erika Daugėlaite.

Ką reiškia drėkinti odą?


Prižiūrint veido odą, drėkinti reiškia padidinti vandens kiekį giliuosiuose odos sluoksniuose, tada mes galime turėti švytinčią, glotnią ir skaisčią veido odą. Jeigu mes norime išvengti ankstyvo senėjimo, mažų ir siaurių raukšlelių veido srityje, ypatingai apie skruostus ir akių sritį, odą reikia drėkinti nuolatos.


Kokie yra pirmieji dehidratuotos odos požymiai?

 

Labai dažnai moterys painioja kada oda yra sausa ir kada dehidratuota. Sausa oda yra odos tipas, kuriai reikia pritaikyti tam tikras odos priežiūros priemones. Dehidratuotos odos pagrindiniai požymiai yra:

-         pleiskanojanti oda, ypatingai antakių srityje;

-         papilkėjusi ir praradusi skaistumą oda yra vienas pirmųjų dehidratacijos požymių;

-         jaučiamas odos tempimas.

 

 

Kokie yra galimi būdai odos drėgmei atkurti?

 

Jeigu jaučiame pagrindinius dehidratuotos odos požymius, drėgmės balansą galime atkurti gana greitai. Vienas greičiausių būdų yra padidintas vandens vartojimas. Vasarą mes tikrai prarandame daugiau skysčių, aktyviau leidžiame laisvalaikį ir daugiau judame. Tad mažas vandens buteliukas turėtų būti mūsų kasdieninis palydovas. Žinoma, aš taip pat visada rekomenduoju turėti šalia savęs veido drėkinimo priemonę vandens pagrindu. Šiuo atveju puikiausiai gali pagelbėti gėlių hidrolatai: rugiagėlių, melisų, levandų. Jais galite pasipurkšti ir atsigaivinti bet kuriuo paros metu, net esant ir su makiažu.

 

Jeigu norime greitai turėti gražią veido odą, kokių mažų paslapčių galite išduoti?

 

Jei jau taip atsitiko, kad artėjant šventei ar mums ypatingai dienai, pačios sau nepatinkame veidrodyje, rekomenduočiau apsilankyti SPA salone ir užsisakyti veido kaukę kolageno pagrindu arba namuose užsidėti drėkinamąją kaukę, kurioje gausu: alijošiaus sulčių, simondsijų, makadamijų augalinių aliejų ir saldžiųjų apelsinų, kalendrų, gauruotųjų mėtų eterinių aliejų. Veido oda po šių priemonių tikrai akivaizdžiai atrodys sveikesnė, skaistesnė ir putlesnė.

 

Paminėjote aliejus, kurie aliejai turi drėkinamųjų savybių?

 

Su natūraliais ir organiniais aliejais jau daugiau nei dešimt metų dirbu kompanijoje „Provanso kvapai“. Pagrindiniai eteriniai aliejai turintys drėkinamųjų savybių yra: kvapiųjų kanangų, sandalmedžių, jazminų, rožių, ramunėlių ir bosvelijų. Šiuos aliejus reikėtų įlašinti į pasirinktą kremą ar augalinį aliejų ir švelniai įmasažuoti drėgną veido odą.

 

Erika, ką dar mes galime padaryti, kuomet jau atrodo, kad niekas mums nebepadeda?

 

Nepamirškime, kad mūsų oda yra daugiasluoksnė, po paviršinio odos sluoksniu (epidermiu) slepiasi tikroji mūsų oda (derma), kuriai labiausiai ir reikėtų skirti dėmesį. Rekomenduočiau įsigyti drėkinamąjį serumą. Jo paskirtis yra prasiskverbti pro epidermį ir sulaikyti drėgmę giliuosiuose odos sluoksniuose. Renkantis drėkinamuosius serumus, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį. Jeigu ingredientų sąraše rasite alijošiaus ekstraktų arba hialiurono, tai jau gera pradžia.

 

Kokių dar rekomendacijų turėtumėte moterims, kurios siekia išsaugoti odos jaunystę?

 

Kuo greičiau atsikratykite žalingų įpročių, tokių kaip alkoholis, stresas ir rūkymas. Jei ilgą laiką kovojate su šiais žalingais faktoriais, įtakojančiais mūsų odos išvaizdą, bent jau stenkitės sumažinti šiuos pomėgius. Sveikas miegas ir pozityvios mintys taip pat gerina odos būklę ir suteikia jai švytėjimo. 


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis