Romanas „Imperatoriaus meilužė“ supažindina su XIX a. Vilniaus, Varšuvos, Paryžiaus dvarų kultūra ir tų laikų kasdienybe

Jiedu susitiko 1812-ųjų pavasarį, Rusijos karo su Prancūzija išvakarėse.

Ji – devyniolikmetė Sofija Tyzenhauzaitė, geidžiamiausia Vilniaus nuotaka, graži turtingo Lietuvos aristokrato, Rokiškio grafo Ignacijaus Tyzenhauzo dukra. Jis – Rusijos imperatorius Aleksandras I, trisdešimt penkerių žaviausias Europos monarchas, gražus ir elegantiškas, liūdna šypsena pavergiantis moterų širdis.


Netikėtai įsižiebusi Sofijos Tyzenhauzaitės meilė Aleksandrui I atlaikė karo ir laiko išbandymus. Numojusi ranka į apkalbas ir dvaro intrigas, Sofija pakluso širdies, o ne proto balsui, pasirinko meilę vyrui, kuris niekada nebus jos.


Romanas „Imperatoriaus meilužė“ leidžia iš arti pažvelgti į XIX a. didikų, aristokratų, valdovų gyvenimą, supažindina su Vilniaus, Varšuvos, Paryžiaus dvarų kultūra ir tų laikų kasdienybe. Tačiau svarbiausia čia – laikui ir atstumui nepavaldi meilės ir aistros istorija.




knyga
knyga
Leidyklos ALMA LITTERA nuotr.


GINA VILIŪNĖ (g. 1974 m.) jau daug metų domisi gimtojo Vilniaus ir Lietuvos istorija, veda ekskursijas, rašo straipsnius, yra knygos „Vilniaus šventovės" (bendraautoris Raimondas Urbakavičius, 2012), istorinių romanų „Karūna be karaliaus" (2012), „Vilniaus madona" (2014), „Magdalė, smuklės merga" (2016) autorė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis