Sekmadienio horoskopas: Svarstyklėms diena pažers šūsnį emocijų, Šauliui reikėtų vengti abejotinų avantiūrų

Liepos dvidešimt šeštoji, sekmadienis – 208-oji metų diena (paskutinė 30-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 158 dienos.

Liepos 26-oji – Šv. Ona ir šv. Joakimas. Pabaigtuvės. Jūros ir Žvejų diena.


Nuo seno lietuviai šią dieną tradiciškai švęsdavo Pabaigtuves. Dar kitaip ši šventė vadinama Nokiu ar Sirpstu. Buvo rengiamos vakaronės, prirenkama uogų, prikepama šviežios duonos, prikasama šviežių bulvių.


Lietuvoje įvedus krikščionybę, ši šventė sutapatinta su šv. Onos ir šv. Joakimo varduvėmis. Šv. Ona buvo švč. Mergelės Marijos motina, o šv. Joakimas – tėvas. Manoma, kad šv. Ona – Betliejaus kunigo Matano duktė. Ištekėjusi už Joakimo ji ilgai neturėjo vaikų, tačiau pagaliau susilaukė dukters Marijos. Ona mirė sulaukusi senyvo amžiaus.

Jūros dienos šventė kilo iš žvejų susibūrimų, vakaronių, regatų. Pirmoji Jūros šventė Klaipėdoje surengta 1934 m. rugpjūčio 11-12 dienomis. Jos metu siekta parodyti žmonėms jūros reikšmę visai valstybei. Švenčiama paskutinį liepos sekmadienį.


Nuo 1965 m. jūros diena pavadinta Jūros švente ir Žvejų diena. Dabar Jūros šventė tapo didžiausia tradicine Klaipėdos švente. Iš pradžių šventėse vykdavo laivų paradas, karnavalas, vakaronės. Dabar įvairiose Klaipėdos aikštėse rengiami įvairiausio stiliaus muzikos koncertai, meno akcijos ir kt.


Savo vardadienius šiandien švenčia Dauginta, Daugintas, Daugintė, Eigas, Eigirda, Eigirdas, Eigirdė, Eigis, Eigys, Milbutas, Milbutė, Milė, Ona, Onė.

************

Dangaus kūnai:


Saulė šiandien teka 05.18, leidžiasi 21.32. Dienos ilgumas – 16.14.

Šiandien – paskutinė Mėnulio jaunaties diena.

Saulė Liūto ženkle.

**************

Protingos mintys:


„Plaukiant jūra, privalu paklusti vairininkui, o gyvenime – išmintingesniam žmogui“ (Pitagoras).

***************

Astrologinė prognozė liepos 26-ajai, sekmadieniui


AVINAS. Nemanykite, kad artimiausi žmonės jus supranta blogiau už mažai pažįstamus. Neabsoliutinkite savo norų bei išvadų, neprovokuokite agresijos. Stenkitės būti tolerantiški, supratingi. Tai padės išsaugoti asmeninius santykius.


JAUTIS. Pasistenkite išlikti sveiki ir žvalūs. Nepatariama eksperimentuoti su dietomis, ragauti neįprastų patiekalų bei gėrimų. Nebūkite išsiblaškę, eksploatuodami buitinę bei kitokią techniką.


DVYNIAI. Tikėtini intriguojantys pasiūlymai, provokuojančios situacijos. Leisdamiesi į meilės ar kitokius nuotykius pagalvokite apie pasekmes, kad užsimiršę nenueitumėte per toli.


VĖŽYS. Diena bus ne tokia maloni, kokios tikitės. Staiga galite pasijusti inertiški, išsieikvoję. Namų atmosfera bus atpalaiduojanti tik tuo atveju, jeigu sėkmingai užbaigėte neatidėliotinus darbus ir dabar jūsų sąžinė rami.


LIŪTAS. Nuotaiką skaidrins susitikimai su bendraminčiais ir su tais žmonėmis, kurie toleruoja, priima jūsų keistenybes, pomėgius, siekius. Net kritika bus savotiškai intriguojanti. To, kas žeidžia, sugebėsite „negirdėti”.


MERGELĖ. Jums rūpės reikalai, kurie duoda arba atima nemažai pinigų. Galite vykti apsipirkti arba ieškoti būdų, kaip geriau ką nors parduoti, išnuomoti ir pan. Nepersistenkite išlaidaudami, ypač vaikų, partnerio labui, nes galite neįtikti.


SVARSTYKLĖS. Diena pažers šūsnį emocijų. Labiau atsižvelkite į kitų žmonių poreikius bei interesus, antraip jūsų elgesys bus nesuprastas. Stenkitės keisti savo požiūrį, o ne laužyti nusistovėjusius ryšius.


SKORPIONAS. Šiandien galite ramiai sau atsidėti meditacijoms, svajonėms ir menui – vis tiek nieko praktiško nuveikti nepavyks. Regis, jūsų organizmas reikalaus poilsio, fiziškai būsite lengvai pažeidžiami.


ŠAULYS. Galite tikėtis įvairių kontaktų, susitikimų. Galbūt įsijungsite į kokią nors bendraminčių grupę, vyksite į masinį renginį, varžybas ar kt. Padidės sportinis azartas, polinkis rizikuoti. Venkite abejotinų avantiūrų.


OŽIARAGIS. Nekaip jausitės, jeigu pasirodys, kad kažkokios jūsų pastangos nuėjo niekais. Gali atsirasti pareigų, kurių visiškai nesinorės imtis, tačiau išsisukti bus beveik neįmanoma.


VANDENIS. Šiandien dairysitės ko nors nekasdieniško, bėgsite nuo rutinos. Galima išvyka į pramoginį renginį, parodą, varžybas, pobūvį. O galbūt jus sudomins ekskursijos bei kiti būdai plėsti akiratį.


ŽUVYS. Diena bus gana problemiška, jeigu daug tikitės iš partnerio arba esate nuo jo finansiškai priklausomi. Vertėtų labai apdairiai elgtis su pinigais, nuosavybe. Skolindami pinigus, vertingus daiktus, protingai apsidrauskite. Saugokite nuo pavojų vaikus.


Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis