Šeštadienio horoskopas: Dvynių diena skirta kūrybai ir pramogoms, Šaulys stiprins meilės ryšius

Liepos dvidešimt penktoji, šeštadienis – 207-oji metų diena (šeštoji 30-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 159 dienos.

Liepos 25-oji – Šv. Jokūbas. Rugiapjūtės pabaiga. Vilniaus globėjo Šv. Kristoforo diena.


Šią dieną lietuviai nuo seno ruošdavosi rugiapjūtės pabaigtuvėms. Ši diena dar buvo vadinama Nuobaigomis. Ant paskutinio likusio nenupjauto javų (rugių) plotelio būdavo dedamas duonos kepalas, druskos ir netgi sūrio, taip meldžiantis deivei Žemynai ir dėkojant už derlių. Šis paskutinis javų plotelis vadintas jievaru. Manyta, kad jame slepiasi derliaus dievybė. Lietuvoje įvedus krikščionybę, Nuobaigų šventė sutapatinta su šv. Jokūbo varduvėmis.


Liepos 25-oji – Kristoforo diena. Šv. Kristoforas laikomas keliautojų, sodininkų, knygrišių, jūrininkų, tiltininkų, keltininkų ir Vilniaus miesto globėju. Šv. Kristoforas vaizduojamas su lazda ir vaikeliu Jėzumi ant pečių. Vaikelis viena ranka laimina, kitoje laiko žemės rutulį. Toks jis yra ir Vilniaus miesto herbe, kuris Lietuvos sostinei buvo suteiktas 1330 m. Dabartinis Vilniaus herbas patvirtintas 1991 m. balandžio 17 d. Jo autorius – dailininkas Arvydas Každailis. Nuo 1998 metų nusipelnę miestui vilniečiai kasmet apdovanojami šv. Kristoforo statulėlėmis.


Katalikai tiki, kad šv. Kristoforas saugo nuo nesėkmių kelionėse ir nuo stichinių nelaimių: griaustinių, uraganų, žemės drebėjimų, todėl lakūnai ir vairuotojai nuo seno segėjo ženkliukus su jo atvaizdu, melsdavosi jam, kad apsaugotų nuo nelaimių ir netikėtos mirties.


Savo vardadienius šiandien švenčia Aušra, Jakas, Jakys, Jokūbas, Kęstutis, Valia, Valimantas, Valimantė, Valiotas, Valiotė.

************

Dangaus kūnai:


Saulė šiandien teka 05.16, leidžiasi 21.33. Dienos ilgumas – 16.17.

Šiandien – šeštoji Mėnulio jaunaties diena.

Saulė Liūto ženkle.

**************

Protingos mintys:


„Lengvai rugiapjūtėj valgysi, sunkiai pjausi“ (Lietuvių patarlė).

***************

Astrologinė prognozė liepos 25-ajai, šeštadieniui


AVINAS. Turėsite progą išsklaidyti neigiamą įspūdį, rasdami problemos sprendimą arba įveikdami kokią nors kliūtį. Jau nutrūkstantys ryšiai turėtų sutvirtėti, jeigu nuoširdžiai to sieksite.


JAUTIS. Regis, ieškosite būdų pademonstruoti, ką sugebate, stengsitės gauti daugiau pajamų arba užsitikrinti kitų pagalbą. Pravartu koreguoti gyvenimo būdą, apsilankyti grožio ar masažo salone, sporto klube. Galbūt įsigysite augintinį.


DVYNIAI. Ši diena palanki veiklai susijusiai su kūryba, įvairiomis pramogomis. Skirkite laiko pasimatymams, bendravimui su vaikais. Turbūt be pastangų pavergsite patinkančio asmens širdį. Visgi gali būti, kad jūs vienpusiškai įkliūsite į meilės apžavų tinklą.


VĖŽYS. Geriausia būtų šią dieną paskirti šeiminiams reikalams. Palanku tvarkyti, prižiūrėti, puoselėti savo gyvenamąją patalpą, žemės sklypelį. Daugiau širdies šilumos dovanokite artimiems žmonėms – jie neliks skolingi.


LIŪTAS. Ši diena gali suteikti ir pramogų, ir naudos. Aktualūs turėtų būti kelionių ar su informacija, reklama, mokslu susiję reikalai. Bendraudami su mielais jums žmonėmis negailėkite šiltų padrąsinimų.


MERGELĖ. Galite sėkmingai tvarkyti komercinius reikalus, užsiimti verslu, racionaliai apsipirkti. Tarpusavio santykiuose šiandien atsiras daugiau harmonijos, supratimo, o galbūt įsižiebs ir romantiškų vilčių.


SVARSTYKLĖS. Sumaniai elgsitės su aplinkiniais ir lengvai darysite jiems įtaką. Jeigu ilgai kentėte vienišumą, galbūt jus sušildys romantiškų vilčių spinduliai. Visgi staiga užplūdę norai gali būti didesni už jūsų galimybes.


SKORPIONAS. Šiandien užplūs abejonės, kažką kuždės keistos nuojautos. Jausite, kad kai kurias savo klaidas privalote ištaisyti, jeigu norite toliau gyventi ramia sąžine. Pravartu vienumoje apsvarstyti tolesnius žingsnius.


ŠAULYS. Ši diena tinkama susitikimams, kolektyviniams renginiams, draugystės ir meilės ryšių stiprinimui. Savo supratingumu galite pakerėti aplinkinius, pelnyti palankumą.


OŽIARAGIS. Būsite gana praktiški. Atsiras galimybių pataisyti kai kuriuos reikalus. Jeigu nevengsite bendrauti, gausite ypač reikalingos informacijos. Galite sužadinti kitų susidomėjimą tuo, ką siūlote ar kuo užsiimate.


VANDENIS. Besiklostantys įvykiai turbūt paneigs arba patvirtins, ar jau kurį laiką mąstote ir elgiatės teisingai. Būsite linkę pasidalinti žiniomis ir patirtimi su kitais. Regis, kils pagunda rinktis kelionės maršrutą ir lėkti prasiblaškyti toliau nuo namų.


ŽUVYS. Aktualūs bus psichologiniai arba finansiniai klausimai. Galite kalbėtis su asmeniu, kuris gerai išmano jums rūpinčius reikalus. Tai padės jums rasti svarbų atsakymą. Arba kaip tik jūsų gili įžvalga kažkam pasitarnaus.


Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis