Sekmadienio horoskopas: Mergelių seksualumas ir žaismingumas trauks dėmesį, Skorpionai įveiks visas kliūtis

Rugsėjo aštuntoji, sekmadienis - 251-oji metų diena (paskutinė 36-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 114 dienų.

Rugsėjo aštuntoji - Švenčiausiosios Mergelės Marijos gimimo diena, arba Šilinės; Vytauto Didžiojo karūnavimo ir Padėkos už Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės apgynimą diena. Tarptautinė raštingumo diena.


Teigiama, kad 1607 metais (kitų tyrinėtojų duomenimis, 1608 ar 1612 m.) Šiluvoje pasirodė švč. Mergelė Marija su kūdikėliu ant rankų. Švč. Mergelės Marijos gimimo dieną, arba Šilinę, mūsų protėviai šventė pagerbdami mirusiuosius ir prisimindami rudens lygiadienį.


Rugsėjo 8-oji jau prieškario Lietuvoje buvo švenčiama ne tik kaip religinė, bet ir kaip tautos šventė, įvesta minint Vytauto Didžiojo mirties 500 metų sukaktį. Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas, apkrikštijęs žemaičius, buvo nuoširdus ir švč. Mergelės Marijos garbintojas. Tapęs galingu valdovu Vytautas sumanė atsikratyti unijos ryšių su Lenkija. O vienintelis būdas tai padaryti buvo pasiūlyta Lietuvos karaliaus karūna. Karūnavimas turėjo įvykti 1430 m. rugsėjo 8 d., per švč. Mergelės Marijos gimtadienį.


Iš Romos vežamą karūną sulaikė lenkų didikai. Karūnavimas neįvyko. Netrukus po sunkių išgyvenimų Vytautas Didysis mirė.


Tarptautinė raštingumo diena švenčiama UNESCO iniciatyva. Šią dieną minimi ir pagerbiami tie, kurie atnešė pasauliui raštingumą, ir visi mokytojai, kurie dabar moko kitus.


Savo vardadienius šiandien švenčia Adriana, Adrijonas, Daumantė, Gražina, Klementina, Marė, Marija, Vytautas.


************

Dangaus kūnai:


Saulė šiandien teka 06.36, leidžiasi 19.57. Dienos ilgumas - 13.21.

Šiandien - trečioji Mėnulio priešpilnio diena.

Saulė Mergelės ženkle.


**************


Astrologinė prognozė rugsėjo 8-ajai, sekmadieniui


AVINAS. Nors jums norėsis bendrauti, tačiau draugijoje jausitės nesmagiai. Galbūt kažkas akivaizdžiai stengsis jus nustelbti, paversti nereikšmingais, kaip nors daryti įtaką.


JAUTIS. Nederėtų ko nors primygtinai reikalauti, o juo labiau kaltinti, teisti. Galbūt jums atrodo, kad kai kurie jūsų lūkesčiai ignoruojami. Tegul tai paskatina jus mąstyti apie ateitį, kurti naujus planus, siekti tobulėjimo.


DVYNIAI. Pavojingos šiandien būtų finansinės avantiūros ir azartiniai žaidimai. Verčiau kaip reikiant apsikuopkite, arba kelkite savo kultūrinį ir intelektinį lygį, kovokite su ydingais įpročiais.


VĖŽYS. Ši diena tikriausiai bus ne visiškai darni. Gali atsirasti nenumatytų rūpesčių. Emocinę įtampą kels savo teisumu įsitikinę pašnekovai, mėginantys primesti jums savo valią.


LIŪTAS. Tikriausiai jums teks tvarkyti sujauktus namus. Verta pagalvoti apie tinkamą mitybą, atlikti kosmetines bei higienines procedūras. Didesnį dėmesį skirkite naminiams gyvūnams, jeigu jų turite.


MERGELĖ. Jūsų seksualumas ir žaismingumas šiandien galėtų patraukti dėmesį. Tačiau diena nėra palanki nuotykių ieškojimui, jeigu trokštate šeimyninės darnos ir nepageidaujate problemų.


SVARSTYKLĖS. Jeigu pasiduosite emocijoms, diena bus įtempta, o ramybės neliks nė kvapo. Vis kažkam kliūsite, trukdysite, nesusikalbėjimo tikimybė didės. Dalis gerų norų gali pavirsti tuščiomis kalbomis bei pažadais.


SKORPIONAS. Galite išvykti į netolimą kelionę, susitikimą. Labai svarbu, kad gera nuotaika ir malonus bendravimas lydėtų jus, kur benueitumėte. Jeigu nusprendėte kažką išmokti, sužinoti, pasireikšt sporte, tai šiandien nebus kliūčių, kurių neįveiktumėte.


ŠAULYS. Domėsitės nekilnojamojo turto rinka, įvairiomis prekėmis. Regis, jus ypač domina tariamai prestižo pridedantys, statusą keliantys daiktai. Jų siekdami, nelabai paisysite savo realių galimybių ir moralinių vertybių.


OŽIARAGIS. Šiandien jums ir su jumis gali būti nelengva dėl nevaldomos vidinės įtampos, nervingumo arba prastesnės savijautos. Mėginsite kontroliuoti kitus arba kiti jus. Savikritiškas požiūris jums išties nepakenktų.


VANDENIS. Kad būtų mažiau įtampos, patartina užimti stebėtojo poziciją. Stenkitės pažaboti įtarumą, kategoriškumą. Atsargiai su magija, prakeikimais – keistu būdu tai gali suveikti. Veikiausiai – negatyviai. Tiktų lankytis parodose, muziejuose.


ŽUVYS. Tikriausiai teks nemažai bendrauti. Pasistenkite neparodyti negatyvių emocijų, jeigu staiga jų kiltų, nes tai gali atitolinti jus nuo žmonių, norinčių ir galinčių jums padėti, suprasti.


Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis