Kardinaliai gyvenimą pakeitusi Rūta Janukėnienė: „Esu geriausias pavyzdys to, kad norint – viskas įmanoma“

Išdrįsusi pradėti savo individualią veiklą Rūta sako šiandien esanti iš tikrųjų laiminga.

Prieš ketverius metus, ieškodama kelių ir būdų realizuoti save ir savo gabumus pilnai, Rūta Janukėnienė paliko daugiau nei dvylika metų trukusią veiklą pardavimų srityje ir atradusi koučingą tapo asmenybės ugdymo trenere – sertifikuota koučingo specialiste.


Išdrįsusi pradėti savo individualią veiklą Rūta sako šiandien esanti iš tikrųjų laiminga, nors ėmusis kardinalių pokyčių keičiant profesiją jai teko susidurti ne tik su juos lydinčiais iššūkiais, bet ir aplinkinių abejonėmis. Kovo 30 d. vyksiančioje pokyčių konferencijoje „Išdrįsk pradėti“ Rūta dalinsis savo patirtimi ir ves praktines dirbtuves.



R. Janukėnienė
R. Janukėnienė
Asmeninio albumo nuotr.



Kuo šiuo metu užsiimate gyvenime? 


Esu profesionali koučingo specialistė – asmenybės ugdymo trenerė (Life coach) ir verslo trenerė (Business coach), taip pat pardavimų mentorė, padedanti žmonėms, norintiems pasiekti daugiau. Kasdien vedu koučingo sesijas ir kompetencijų vertinimo pokalbius įmonių aukščiausio ir vidurinio lygio vadovams bei asmeniniams klientams. Taip pat gydau žodžiu – vedu terapinius pokalbius, praktinius gilesnio savęs pažinimo ir tobulėjimo užsiėmimus. Siekiu būti žmogumi, kuris įkvepia kitus realizuoti save – įdarbinti savo žinias, gebėjimus (kompetencijas), įgūdžius ir padeda drąsiai siekti savo svajonių.


Kas yra Jūsų „Išdrįsau pradėti“?


Išsigryninusi savo stipriąsias savybes, aš išdrįsau keisti profesinės veiklos kryptį ir nuo 2015 metų pradėjau teikti privačias koučingo paslaugas bei konsultacijas įmonėms ir fiziniams asmenims.


Impulsą išdrįsti paskatino stiprus saviraiškos poreikis – noras atsiskleisti ir panaudoti savo žinias, savybes, gebėjimus ir įgūdžius. Norėjau daugiau laisvės daryti tai, kuo tikiu ir dirbti taip, kaip jaučiu esant geriausia.


R. Janukėnienė
R. Janukėnienė
Asmeninio albumo nuotr.



Kaip jaučiatės dėl savo pokyčių?


Jaučiuosi laiminga! Esu laisva būti savimi ir darau tai, kas man labiausiai patinka – padedu kitiems siekti savo svajonių. Tai suteikia daug džiaugsmo ir man, ir kitiems ir motyvuoja mane judėti į priekį, tobulėti, semtis žinių ir būti tuo pokyčiu, kurį pati noriu matyti. Esu geriausias pavyzdys to, kad norint – viskas įmanoma.


Ar pavyko išdrįsti iš pirmo karto?


Kai apsisprendžiau palikti vadovaujančias pareigas pardavimų srityje ir apsisprendžiau dėl tolimesnės krypties, pokyčiai ėmė vykti labai greitai. Išsirinkusi koučingo mokyklą („Baltjos koučingo centras“), ėmiausi tobulinti koučingo specialistui reikalingus įgūdžius ir kompetencijas bei savo stipriąsias savybes ir pasitikėjimą savimi. Taip pat tapau sertifikuota sąmoningumo žaidimo Points of You trenere, o 2017 m. baigiau grupinio koučingo (Team coaching) studijas Erickson Coaching International. Taip po truputį žingsnis po žingsnio ugdydamasi naujus įgūdžius ir sujungusi juos su 12 metų patirtimi pardavimų srityje, pradėjau teikti koučingo bei pardavimų mentorės paslaugas visiems, norintiems pasiekti daugiau.


Su kokiomis nesėkmėmis teko susidurti?


Išbandžiusi ne vieną mokymo(si) stilių praktikoje, supratau, kad aš geriausiai jaučiuosi galėdama taikyti ugdomojo vadovavimo (koučingo) metodus. Aš esu koučerė (coach – ang. treneris), ne lektorė ir treniruoju mąstymą – padedu reflektuoti ir analizuoti save, savo patirtis, elgesį ir jį keisti norima kryptimi. Aš ne mokau tradicine prasme, o sukuriu erdvę ir sąlygas žmogui pačiam atrasti atsakymus ir sprendimus, augti ir tobulėti. Taip pat stiprinu žmogaus pasitikėjimą savimi bei suteikiu jam visapusišką palaikymą siekiant teigiamų pokyčių savo gyvenime.



R. Janukėnienė
R. Janukėnienė
Asmeninio albumo nuotr.



Su kokiais sunkumais susidūrėte pradėjusi pokyčius?


Pradėjusi naują veiklą susidūriau su pasipriešinimu ir neigiamomis nuostatomis tiek į pačią veiklą (koučingą), tiek į mano pasirinkimą šia veikla užsiimti. Be to, man trūko žinių, kaip tinkamai pristayti save ir savo naują veiklą – to išmokti man prireikė laiko.


Ar būna, kad norite viską mesti ir grįžti į laiką prieš pokyčius? Jei taip – ką tada darote?


Taip nutinka labai retai. Kai pajuntu, kad svyra rankos, visų pirma stengiuosi nusiraminti. Atsitraukiu nuo visų veiklų, išvažiuoju į sodybą, į gamtą, vaikštau, medituoju – taip išgirstu save ir ką man nori pasakyti mano vidus, jausmai. Kai įsisąmoninu, kas su manimi vyksta ir kodėl, prašviesėja galva. Tada imu dėliotis prioritetus, klausiu savęs, ko aš noriu, analizuoju esamą situaciją ir ieškau sprendimų, kaip galiu pasiekti to, ko noriu.


Ką palinkėtumėte mūsų skaitytojoms, nesiryžtančioms pokyčiams?


Palinkėčiau išdrįsti paklausyti savo širdies ir ja sekti. Taip pat linkiu pasitikėti savimi ir drąsiai siekti to, kas jums svarbu, kas jus motyvuoja ir veda į priekį, nes kelią nueina einantys.


Daugiau naudingų įžvalgų ir patarimų galėsite išgirsti pokyčių konferencijoje moterims „Išdrįsk pradėti. Žingsniu toliau“ Vilniuje kovo 30 d. (šeštadienį), kur Rūta Janukėnienė ves praktines dirbtuves „Gebėjimų identifikavimo praktika: Kaip įdarbinti savo stipriąsias puses ir susilaukti sėkmės?“. Renginyje pranešimus taip pat skaitys ir praktines dirbtuves ves su pokyčiais dirbantys psichologai, koučingo specialistai, lektoriai. Bilietus ir renginio programą galite rasti interneto svetainėje isdriskpradeti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis