Aviečių ir nektarinų pyragas

Šis pyragas – būtent tai, ko reikia vasariniam vakarui.

Tešla:


350 g miltų

1 šaukštas cukraus

½ šaukštelio druskos

225 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais

100-120 ml ledinio vandens

1 šaukštas pieno + 1 šaukštas cukraus, pabarstymui


  • Virtuviniame kombaine sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Suberti sviestą ir sukti, kol masė taps panaši į rupius trupinius. Po vieną šaukštą pilti vandenį ir vis trumpai pasukti, kol pradės formuotis tešla. Mišinį išversti ant sauso paviršiaus, iškloto maistine plėvele.
  • Mišinį padalinti į dvi lygias dalis; kiekvieną dalį suspausti į skritulį, įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, mažiausiai vienai valandai, arba pernakt.


 

pyragas
pyragas
vaikaivanile.com nuotr.


Įdaras:


3 stiklinės nektarinų, supjaustytų skiltelėmis

3 stiklinės aviečių

žiupsnelis tarkuotos citrinų žievelės

2 šaukštai citrinų sulčių

3 šaukštai cukraus

2 šaukštai kukurūzų krakmolo

Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto

žiupsnelis druskos

šlakelis Angusturos biterio

kiaušinio plakinys (1 kiaušinį išplakti su 1 šaukšteliu vandens)

cukraus, užbarstymui



Pyragas
Pyragas
vaikaivanile.com nuotr.



  • Visus įdarui skirtus ingredientus sudėti į didelį dubenį ir gerai išmaišyti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 220oC. 23 cm skersmens formą ištepti sviestu.
  • Iš šaldytuvo ištraukti vieną tešlos skritulį; jį iškočioti tarp dviejų plėvelės arba sviestinio popieriaus lakštų į 3 – 4 mm storio skritulį. Tešlos skirtulį netempiant įtiesti į paruoštą formą. Ant tešlos sudėti įdarą.
  • Iškočioti antrą tešlos skritulį, jį supjaustyti juostelėmis. Juosteles išdėlioti ant įdaro, jas supinant į retą tinklelį. Nupjaustyti per kraštus išlindusius tešlos galus. Pyrago viršų patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi.
  • Pyragą pašauti į įkaitintą orkaitę ant apatinės lentynos. Kepti 20-15 minutes, kol viršus pradės ruduoti.
  • Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 190oC. Pyragą perkelti ant vidurinės orkaitės lentynos ir kepti dar 30-35 minutes, kol pyrago viršus įgaus sodrią auksinę spalvą, o įdaras pradės burbuliuoti.
  • Pyragą traukti iš orkaitės, dėti ant grotelių, kad atvėstų. Tiekti šiltą arba kambario temperatūros, su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis