Gegužės 1-oji: vardadieniai, astrologija

Gegužės 1-oji - Tarptautinė darbo diena. Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą diena. Gegutės diena.

Tarptautinės darbininkų dienos ištakos siekia dar 1886 metus. 1886 m. gegužės 1-ąją Čikagos miesto policija buvo priversta malšinti darbininkų demonstraciją, kurios metu darbininkai reikalavo sutrumpinti darbo laiką iki 8 valandų per dieną. Malšinant demonstraciją neapsieita be aukų. Po trejų metų Paryžiaus 2-asis tarptautinis kongresas paskelbė gegužės 1-ąją viso pasaulio darbininkų solidarumo diena.

2004 m. gegužės 1 d. Lietuva įstojo į Europos Sąjungą.

Gegužės mėnesio pavadinimas kilo iš šį mėnesį ar kiek anksčiau užkukuojančios paukštės pavadinimo. Tiesa, dabar dažniau vartojamas kitas šios paukštės pavadinimas - ne gegužė, o gegutė. Mūsų protėviai švęsdavo gegutės dieną - dažniausiai pirmąją gegužės savaitę, tądien, kai pirmąsyk išgirsdavo gegutę kukuojant.

Gegužės pirmoji, antradienis - 121-oji metų diena (antroji 18-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 244 dienos.

Savo vardadienius šiandien švenčia Gražina, Vidmantas, Vidmantė, Zigmantas, Zigmas, Žilvinas, Žilvinė, Žygimantas.

*************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 05.43, leidžiasi 20.50. Dienos ilgumas - 15.07.

Šiandien - trečioji Mėnulio pilnaties diena.

Saulė Jaučio ženkle.

***************

Astrologinė prognozė gegužės 1-ajai, antradieniui

AVINAS. Rūpės akcijų biržų informacija, finansų politika. Regis, galvosite apie finansinius įsipareigojimus, mokesčius, skolas. Nepaisant to, emocinis ir seksualinis jūsų gyvenimas bus gana aktyvus.

JAUTIS. Šiandien palanku aiškintis asmeninius santykius. Turėsite galimybę užkariauti patinkančio asmens dėmesį, padaryti norimą įspūdį. Tik neišpūskite kiekvieno menkniekio, neskubėkite kritikuoti.

DVYNIAI. Domėsitės viskuo, kas gali padėti padidinti įtaką versle, tarp aplinkinių. Galite gauti vertingos informacijos ar pasiūlymą. Galbūt kiek nerimo kels sveikata.

VĖŽYS. Ši diena žada nuotykius, pramogas. Seksis susipažinti ar labiau suartėti su dominančiu žmogumi, flirtuoti, daryti įspūdį. Tiktų aplankyti kultūrinį renginį, paskirti pasimatymą.

LIŪTAS. Gali apnikti nerimas dėl materialinio nestabilumo, šeiminių problemų. Atverkite širdį mylimam žmogui, pabendraukite su gerais pažįstamais, giminaičiais, draugais. Įsiklausykite į jų patarimus.

MERGELĖ. Noriai bendrausite su šeimos nariais, giminaičiais, nuotaikingai ir maloniai leisite laisvalaikį. Galimas pasibuvimas gamtoje, piknikas. Komfortas ir grožis šiandien jus irgi domins labiau nei paprastai.

SVARSTYKLĖS. Domins ir artimųjų problemos, ir politinės bei finansinės naujienos, trokšite gerų permainų. Jeigu ketinate ką nors brangaus pirkti ar parduoti, pasitarkite su šeima.

SKORPIONAS. Aktyvios veiklos ir įspūdžių diena. Domins tai, kas dvelkia papildomomis pajamomis ir romantika. Seksis vilioti priešingą lytį. Rūpintis žmogus suteiks neblogų vilčių.

ŠAULYS. Galite sėkmingai tvarkyti konfidencialius reikalus. Tačiau pravartu apskaičiuoti savo jėgas ir galimybes, nes jūsų energetinis potencialas šiandien gana mažas. Itin svarbių sprendimų verčiau nepriimkite.

OŽIARAGIS. Šiandien patirsite malonumo ir naudos iš bendravimo su draugais, pažįstamais. Kažkieno tarpininkavimas ar patarimai gali jums pasitarnauti arba patys tai padarysite kažkieno labui.

VANDENIS. Regis, daug laiko ir jėgų šiandien atims kažkoks papildomas darbas ar visuomeniniai įpareigojimai. Neapsiribokite vien rimtais reikalais, skirkite dalelę savo širdies jus mylintiems žmonėms.

ŽUVYS. Šiuo metu taps aiškiau, kokios perspektyvos jūsų laukia. Susigaudyti situacijoje gali padėti patyrusio pažįstamo konsultacija arba informacija internete. Galbūt pavyks trumpam pakeisti aplinką ir romantiškai praleisti laisvalaikį.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis