Paprasčiausios įžymybių dietos, kurios jas išlaiko lieknomis ir gražiomis

Norite numesti svorio? Išbandykite Jennifer Lopez (48 m), Gwyneth Paltrow (45 m) ar Kate Hudson (39 m) mėgstamą dietą.

Dieta gali būti griežta, ekstremali ir verčianti pamiršti savo mėgstamus maisto produktus. Arba ji gali tapti gyvenimo būdo dalimi. Pastaroji dietos interpretacija yra ne tik sveikesnė, bet ir garantuoja ilgiau trunkantį rezultatą. Atsisakykite sveikatai nenaudingų, ypač riebių ar perdirbtų maisto produktų, racioną papildykite šviežiais vaisiais ir daržovėmis ir įvaldykite sugebėjimą valgyti su saiku. Įkvėpimo pasisemkite iš mėgstamų aktorių bei dainininkių – metams bėgant joms pavyksta išlaikyti liekną ir grakščią figūrą nesilaikant beprotiškų dietų.

Jennifer Aniston

Aktorė Jennifer Aniston kiekvieną dieną pradeda stikline šilto vandens su citrina, – rašo portalas thezoereport.com. Tai padeda „pažadinti“ virškinimą. Po to ji išgeria sveiką kokteilį arba suvalgo avokadą su kiaušiniu ir šiek tiek kokosų aliejaus. „Kartais pusryčiams valgau pūstų sorų košę su bananu arba avižų košę su virimo pabaigoje įmaišytu kiaušinio baltymu,“ – žurnalui „Elle“ pasakojo ji. Šios gudrybės, padedančios pusryčių patiekalą papildyti papildoma proteino porcija, aktorę išmokė jos buvęs vyras Justin Theroux. Tiek pietums, tiek vakarienei ji renkasi kokį nors daržovių arba salotų su mėsa arba žuvimi patiekalą. Dienos metu ji užkandžiauja valgydama obuolio skilteles su migdolų sviestu bei riešutus.


Jennifer Aniston, Vida Press nuotr.

Gwyneth Paltrow

Makrobiotinė, veganinė, sulčių dieta, angliavandenių atsisakymas, badavimas – sveikatingumo karalienė Gwyneth Paltrow yra išbandžiusi viską. Vis dėlto dabar jos dieta atrodo protinga ir žemiška. „Aš be kavos neatrodau gerai,“ – aktorė yra sakiusi žurnalui „People“. Ji gyvenimo būde bei mityboje stengiasi palaikyti pusiausvyrą. „Pasportavusi išgeriu glotnutį (angl. smoothie). Pietums dažniausiai valgau dideles salotas su ant griliaus kepta vištiena. Vakarienei valgau tai, ko tuo metu noriu,“ – pripažino ji. Dažniausiai tai būna tai, ką valgo jos vaikai, pavyzdžiui: brokolių ir vištienos troškinys, makaronai arba kepta vištiena su bulvėmis. Vis dėlto kiekvieną sausio mėnesį ji mėgsta pradėti penkių dienų pertrauka nuo alkoholio, kofeino, gliuteno, cukraus, aliejaus ar sviesto, kukurūzų, kiautinių jūros gėrybių, raudonos mėsos, sojos ir pieno produktų. Kai ji nedaro organizmo valymo, aktorė neatsisako mažų nuodėmių. Ji ne kartą minėjo, kad sau leidžia vieną cigaretę per dieną.


Gwyneth Paltrow, Vida Press nuotr.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez jau 48-eri, bet jos oda tiesiog švyti jaunyste ir sveikata. Tam įtakos turi ir aktorės bei dainininkės dieta. Pirmiausiai, ji valgo tik ekologišką maistą ir visiškai atsisako perdirbtų maisto produktų. Pusryčiams ji geria proteino kokteilį su uogomis, jogurtu, medumi ir išrūgų miltelius; pietums dažniausiai valgo lašišą su daržovių salotomis (labiausiai mėgsta cukinijas, paprikas ir brokolius). Kaip skelbia žurnalas „US Weekly“, vakarienei ji valgo žuvį arba mėsą su į saldžiąją bulvę panašiomis daržovėmis (angl. Yam) arba bolivinės balandos kruopomis. „Mėgstu kiaulieną bei vištieną, pagamintą kaip Puerto Rike,“ – yra sakiusi ji. Tam, kad nekiltų pagunda užkandžiauti, ji visuomet šalia savęs turi vaisių ir daržovių. Kartais moteris leidžia sau pasmaližiauti, jos mėgstamiausi saldumynai – ledai bei sausainiai su šokolado gabaliukais. Beje, J. Lopez negeria, nerūko ir negeria kavos.


Jennifer Lopez, Vida Press nuotr.

Kate Hudson

Visi esame girdėję, kad valgyti pusryčius yra sveika, bet ne visi iš mūsų tik atsikėlę norime tai daryti. Šiai žmonių kategorijai priklauso ir Kate Hudson. Žurnalui „Self“ ji yra pripažinusi, kad ryte ji turi priversti savo virškinimo sistemą dirbti. Aktorė tai daro su žaliomis sultimis ir kava. Po sporto treniruotės ji išgeria proteino kokteilį, o per pietus bei priešpiečiams valgo salotas. Daugiausiai ji laikosi organizmą šarminančios dietos. K. Hudson vengia tokių rūgštinančių produktų kaip mėsa, pieno produktai, gliutenas. Didžiąją dalį per dieną suvartojamų kalorijų (aktorė valgo mažomis porcijomis, 5 kartus per dieną) ji gauna iš vaisių (greipfruto, avokado, citrinų, pomegranato), daržovių, tofu ir riešutų. Tai jokiu būdu nereiškia, kad ji laikosi itin griežtos dietos. Jei užsinori, ji sau leidžia kartą per savaitę nueiti į restoraną ir valgyti viską, ko tik trokšta negalvojant apie kalorijas.


Kate Hudson, Vida Press nuotr.

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen tituluojama sveikiausią gyvenimo būdą pasirinkusiu modeliu pasaulyje. Jos vyras, sporto žvaigždė Tomas Brady yra ne mažesnis sveikuolis. Kaip skelbia „Vogue Paris“ kiekvieną dieną ji pradeda su citrina pagardintu šiltu vandeniu, žaliuoju kokteiliu bei vitaminų pripildytu glotnučiu. Po to su šeima valgo vėlyvuosius pusryčius, sudarytus iš kiaušinių, avokadų, šviežių vaisių, duonos be gliuteno bei kokosų sviesto. 85 procentus modelio dietos sudaro ekologiškos daržovės ir pilno grūdo kruopos (bolivinė balanda, pupelės), o likusius 15 – liesa mėsa ir laukinė lašiša. Modelio vyras T. Brady garsėja kaip nevartojantis vadinamųjų „nightshade“ daržovių, tokių kaip bulvės, baklažanas, pomidorai, grybai. Sakoma, kad šios gali organizme skatinti uždegiminius procesus, taigi nėra naudingos sveikatai.


Gisele Bündchen ir Tom Nrady, Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis