Kiti receptai:
- Grietinėlės sūrio pyragas
- Prancūziški ravioliai su bulvių ir sūrio įdaru
- Rūgštynių sriuba
Reikės:
1,5-2 kg viščiuko (išskrosto, nuplauto),
2 šaukštų aliejaus,
½ arbatinio šaukštelio maltų karčiųjų pipirų,
½ arbatinio šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
8-10 skiltelių česnako,
druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
* Viščiuką padėkite ant stalo krūtinėle į viršų, perpjaukite ją išilgai ir išskleiskite į šonus. Sparnelius nupjaukite arba palikite – nelygu norai. Virtuviniu plaktuku šiek tiek ištiesinkite visą mėsos gabalą.
* Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite iki tyrės, įmaišykite aliejų ir pipirus. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite mėsytę. Visą gabalą padėkite į foliją dideliame dubenyje (arba skardoje). Užklokite kitu folijos lapu ir prislėkite akmeniu, plyta arba kokiu kitu sunkiu daiktu, pavyzdžiui, sportiniu svarmeniu. Palikite mėsą šaltai marinuotis keletą valandų arba per naktį. Taip paruoštą viščiuką vežkitės į gamtą ar neškitės į sodą kepti.
* Prieš kepant mėsytę pabarstykite druska, gerai užlankstykite foliją ir dėkite virš žarijų. Ant mėsos uždėkite plytą, kad viščiukas tolygiai prisispaustų prie grotelių. Kepkite apie 25-30 min. Keletą kartų apverskite.
* Viščiuką išvyniokite iš folijos, padėkite ant grotelių, vartydami kepkite dar apie 25 min., kol pakankamai apskrus. Retsykiais palaistykite folijoje likusiomis sultimis. Jeigu norite mėsytę prispausti prie grotelių, tam naudokite į foliją įsuktą plytą ar akmenį.