Benedikto kiaušiniai

Yra keletas versijų, kas šį patiekalą sugalvojo. Gal amerikiečiai XIX a. pabaigoje, o gal prancūzai ar airiai. Patiekalo pagrindas – kiaušiniai, virti „marškinėliuose“.

Kiti receptai:
- Naminiai bulvių traškučiai
- Nekeptas gaivus kavos tortas su bananais
- Vištų kumpeliai, marinuoti pomidorų sultyse

Reikės:
2 riekelių apskrudinto batono,
2 griežinėlių apkepto kiaulienos kumpio,
2 didelių kiaušinių,
1 l vandens,
1 šaukštelio druskos,
4 šaukštelių 6 proc. acto.

Olandiškam padažui paruošti reikės:
2 kiaušinių trynių,
1,5 šaukšto citrinų sulčių,
0,5 šaukštelio druskos,
žiupsnelio maltų baltųjų pipirų,
125 g sviesto,
2 šaukštų grietinėlės arba grietinės.

* Pirmiausia pasiruoškite padažą. Dubenėlyje trynius sumaišykite su citrinų sultimis, druska ir pipirais.
* Dubenėlį dėkite į karšto vandens vonelę ir plakdami kiaušinius plakikliu plona srovele pilkite išlydytą sviestą. Nenustodami plakti supilkite grietinėlę ar grietinę ir plakite, kol padažas sutirštės.
* Į vandenį suberkite druską, supilkite actą, užvirkite. Kiaušinius po vieną sumuškite ir suleiskite į didelį šaukštą ar mažą dubenėlį. Ugnį sumažinkite iki minimumo.
* Kiaušinį atsargiai suleiskite į verdantį vandenį. Stebėkite, ar neprikibo prie dugno. Jei taip atsitiko, atsargiai stumtelėkite, kad imtų plūduriuoti.
* Po minutės puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių. Tada vandenį vėl užvirinkite ir kiaušinius tuoj pat kiaurasamčiu išgriebkite.
* Apskrudintas riekeles aptepkite sviestu, uždėkite po kumpio gabalėlį, ant jų – po kiaušinį „marškinėliuose“, užpilkite padažo ir kiaušinį kryžmai įpjaukite, kad trynys išsilietų pamažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis