Jūsų sveikata pagal Zodiaką: kokių sveikatos sutrikimų ateityje galite neišvengti

Kodėl vieni žmonės nuolat persišaldo, kiti amžinai patiria traumas, o treti skundžiasi virškinimo problemomis, nors, regis, valgo tą patį, ką ir kiti?

Tiesiog visi mes turime savo silpnąsias vietas, ir, jei tikėsime astrologais, iš dalies tai lemia žvaigždės. Užmeskime akį į jų rekomendacijas, ko kiekvienas Zodiako ženklo atstovas turėtų saugotis ir ką vartoti.


AVINAS


Avino silpnoji vieta – galva. Jiems dažnai gali ją skaudėti, ji nuolat traumuojama, kartais skauda akis. Žmonės, gimę po Avino ženklu dažnai kenčia nuo migrenos, sinusito, danties infekcijų, labiau linkę plikti. Jiems gali ant veido augti apgamai, spuogai, išsivystyti smegenų augliai ir kitos su smegenimis susijusios problemos. Daug bėdų Avinai prisidaro ir dėl savo perdėto entuziazmo.


Valgo greitai, blogai sukramto maistą, mėgsta aštrius ir karštus patiekalus, tuo pakenkdami ir skrandžiui. Juos

sunku priversti laikytis gydytojo rekomendacijų ir režimo, tačiau šiaip jau serga jie retai ir po ligų atsigauna greitai.

Avinams patariama vartoti krapus, petražoles, česnakus, krienus, imbierą, ridikus, saikingai gerti kavą ir arbatą.


JAUTIS


Šis ženklas vadovauja gerklei, kaklui, ausims ir apatiniam žandikauliui. Todėl neretai žmonės, gimę po Jaučio ženklu, turi problemų su gerklės uždegimais, anginomis, ausų skausmais, limfmazgiais, skydliauke. Jiems dažniau nei kitiems išveši adenoidai, nosies polipai. Kita silpnoji Jaučių vieta – nugara, juos gali varginti radikulitai, patempti juosmens raumenys. Paprastai šio ženklo vyrai yra tvirto sudėjimo, moterys – dailios, moteriškos figūros. Tačiau ir vieni, ir kiti turi problemą – itin mėgsta skaniai pavalgyti, todėl linkę pilnėti.


Jaučiams rekomenduojama nepiktnaudžiauti riebiu ir gausiu maistu. Patariama valgyti daugiau morkų, burokėlių, kopūstų, bulvių, svogūnų, ypač sveika – žemuogės ir braškės.


DVYNIAI


Dvyniai neretai turi problemų dėl plaučių, kraujotakos ir nervų sistemos, tad gimę po šiuo ženklu dažniau nei kiti serga astma, mažakraujyste, plaučių uždegimu, bronchitu, jie linkę pervargti, dažniau patiria stresą, depresiją, yra nervingesni. Todėl jiems labai svarbu kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, sportuoti, jokiu būdu nerūkyti. Taip pat Dvyniams derėtų saugoti rankas ir pečių zoną – jie dažniau nei kiti patiria šių vietų traumas.


Dvyniams itin tinka daryti kvėpavimo pratimus, svarbu išmokti atsipalaiduoti, pailsėti. Išvengti depresyvių minčių ir atsipalaiduoti Dvyniams geriausia padeda bendravimas su draugais ir artimaisiais. Jiems tinka raudonėlių, našlaičių, vaistinių valerijonų arbatos.


VĖŽYS


Šio ženklo atstovus dažniau nei kitus kankina skrandžio bei viso virškinamojo trakto (ypač kepenų, kasos) problemos. Jie itin jautrūs aplinkai, mėgsta savęs pagailėti, todėl juos dažnai kamuoja depresija, liūdesys, apatija, jie linkę į onkologines ligas, ypač krūtų. Be to, Vėžiai yra linkę tukti, todėl sveika mityba jiems yra tiesiog privaloma. Svarbu ne tik pasirinkti tinkamus produktus, bet ir gerai juos sukramtyti, vartoti kuo mažiau kepto, rūkyto, aštraus maisto. Praverstų nors minimalus fizinis krūvis ir artimųjų parama – jiems patinka jaustis apsuptiems rūpesčio.


Vėžiams patariama vartoti ryžius, avižas, šalavijus, liepžiedžius, rozmarinus.


LIŪTAS


Silpniausia Liūto vieta – širdis. Taip pat šis ženklas atsakingas už stuburą, nugarą, dilbius ir kraujotakos sistemą. Liūtus dažniau pakerta insultai ir infarktai dar ir dėl tos priežasties, kad jie pernelyg viską „ima į širdį“, labai audringai reaguoja į neteisybę, net jei ta neteisybė padaroma ne jiems. Jie nori viską atlikti tobulai, sulaukti pripažinimo, ir jei tai nenutinka, išgyvena, yra jautrūs kritikai. Šios aplinkybės paskatina ir nervų sistemos sutrikimus.


Šiaip Liūtai turi labai stiprią imuninę sistemą, serga retai, bet sunkiai. Liūtai mėgsta pasmaližiauti, jiems sunku laikytis dietų, bet dažniausia to ir nereikia, nes jų medžiagų apykaita gana greita.


Liūtams patariama vartoti daugiau saulėgrąžų, ežiuolių, kiaulpienių, erškėtuogių, vaistinių ramunėlių, stumbražolių.


MERGELĖ


Šis ženklas vadovauja pilvo sričiai, žarnynui, rankoms, nagams ir riešų kaulams. Žmonės, gimę po Mergelės ženklu, dažniau kenčia dėl žarnyno problemų, vidurių užkietėjimo, kolito, viduriavimo, pilvaplėvės uždegimo, diabeto ir alergijos maistui. Jei šio ženklo žmonės netinkamai maitinasi jiems gali grėsti opaligė ar kepenų patologija. Taip pat Mergelių silpni plaučiai ir centrinė nervų sistema, jos linkusios į melancholiją.


Jų imuninė sistema nėra labai stirpi, jos serga dažnai, tačiau pasveiksta gana lengvai. Mergelėms padeda tai, kad jos itin domisi sveika mityba, liaudies medicina, lengvai ištveria dietas. Tiesa, nemėgsta sportuoti.


Joms patariama vartoti rugius, kviečius, žirnius, sojas, daug sėklų turinčias daržoves: agurkus, baklažanus, pipirus.

SVARSTYKLĖS


Šis ženklas vadovauja šalinimo funkcijoms per inkstus ir odą, jų yra silpna juosmens sritis ir apatinė nugaros dalis. Gimę po Svarstyklių ženklu dažnai kenčia nuo inkstų ligų, juosmens skausmo, serga odos ligomis, cukriniu diabetu. Šio ženklo atstovams derėtų vengti peršalimo, ypač juosmens, inkstų, šlapimo pūslės, kiaušidžių. Svarstyklės gana greitai priauga svorio, nes labai mėgsta saldumynus ir nepakenčia sporto. Tačiau sumaniusios laikytis dietų gana greitai to svorio ir atsikrato.


Svarstyklėms patariama vartoti bruknes, mėlynes, šermukšnius, avietes, arbūzus, melionus, vyšnias, slyvas, vynuoges.


SKORPIONAS


Šis ženklas vadovauja nosiai, lytiniams organams, turi įtakos skydliaukės veiklai, kepenims ir prakaito liaukoms. Gimę po Skorpiono ženklu žmonės dažniau gali kęsti skausmingas ir nereguliarias menstruacijas, kiaušidžių susirgimus,šlapimo pūslės uždegimus, hemorojų ar kitas išangės problemas. Skorpionai paprastai yra tvirto sudėjimo, bet jiems labai sunku laikytis dietų. Šio ženklo atstovai ištvermingi – nors juos dažnai užklumpa depresija, sugeba su ja susidoroti ir padeda tai padaryti kitiems.


Skorpionui tinkantys augalai dažniausiai yra nuodingi – islandinė kerpena, paparčiai, kai kurių rūšių kaktusai, grybai, todėl vartoti juos reikia mažais kiekiais ir tik gydymo tikslais.

ŠAULYS



Tai vienas sveikiausių Zodiako ženklų. Jis yra sportiškas ir stiprus. Silpnosios Šaulio vietos – kraujagyslės, nervų sistema ir viršutiniai kvėpavimo takai. Taip pat šis ženklas vadovauja klubams, šlaunims, daro įtaką kepenims, plaučiams, raumenims. Šauliai dažnai patiria traumas, nes yra pernelyg aktyvūs, mėgsta sportą, rizikingas pramogas. Taip pat jie linkę į reumatą, podagrą. Šio ženklo atstovų sveikata neretai priklauso nuo nuotaikos – rūpesčiai, rutina, nuobodulys ir sunkūs išgyvenimai net itin stiprius Šaulius gali greitai palaužti. Šauliams patariama saikingai vartoti alkoholį, nes jų kepenys yra silpnos.


Šauliams tinka vartoti lavandas, ąžuolo žievę, trūkažolę, nes šie augalai padeda gydyti kepenų ir kraujotakos ligas.


OŽIARAGIS


Šio ženklo atstovai dažniau nei kiti peršąla, ypač vaikystėje, todėl derėtų pasisaugoti vėsių ir drėgnų vietų. Peršalimas gresia reumatu. Šis ženklas taip pat vadovauja sąnariams, plaukams, dantims, odai, kaulams ir kelio girnelei – šią Ožiaragiai pažeidžia dažniau nei kiti. Gimusiems po Ožiaragio ženklu taip pat gali grėsti medžiagų apykaitos sutrikimai, vidurių užkietėjimas, blogas maisto virškinimas, nutukimas, ankstyvas nuplikimas, dantų kariesas, artritas. Ožiaragiai linkę į depresiją ir melancholiją, tad ir savo sveikatos problemas neretai sureikšmina. Ožiaragiui augant, jo sveikata stiprėja, tad gyvena šie žmonės ilgai.


Ožiaragiams patariama vartoti daugiau riešutų, grikių, gysločių, takažolių, nes šie augalai padeda gydyti kaulų ligas, reumatą, artritą.


VANDENIS


Vandeniai gana stiprūs žmonės, tačiau jautrūs, todėl juos neretai pažeidžia kraujotakos ir centrinės nervų sistemos ligos. Silpnos vietos kulkšnys, blauzdos, dažni šios srities patempimai, lūžiai. Taip pat jie yra linkę į išsiplėtusias kojų venas, padidėjusį kraujospūdį, mėšlungį, kojų patinimus, alergiją. Vandeniams patariama pasirūpinti kepenimis, tulžimi, stuburu ir dantimis. Kadangi Vandenių sveikatą labai veikia jų dvasinė būsena, jiems derėtų dažniau pamedituoti, pozityviai nusiteikti, pabendrauti su draugais. Jiems itin naudingi ilgi pasivaikščiojimai gryname ore.

Patariama vartoti serbentus, ženšenį, citrusinius vaisius.


ŽUVYS


Šis ženklas vadovauja kojoms, kojų pirštams, limfinei sistemai ir liaukoms apskritai. Jų kojos gali tinti, o pėdos deformuotis. Gimę po Žuvų ženklu labiau nei kiti linkę apsinuodyti, susirgti podagra, infekcinėmis ir hormoninėmis ligomis, dažniau kenčia nuo alergiškų reakcijų į vaistus, persivalgymo, nutukimo, alkoholizmo, pasigauna plaučių uždegimą ar kitas peršalimo ligas.


Žuvims trūksta savidrausmės, todėl jos sunkiai prisiverčia sportuoti ar teisingai maitintis, tačiau judėti joms būtina. Ypač tinka plaukimas. Žuvys pasižymi gera intuicija, todėl rinkdamosi gydytoją, gydymosi metodą ar vaistus, turėtų labiau pasikliauti nuojauta.


Reikėtų vengti konservuotų ir šaldytų produktų, tinka vartoti dumblius, muškatą, gvazdikėlius, česnakus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis