Medus – ideali kovos su antsvoriu priemonė

Nors ir sunku patikėti, bet medus iš tiesų padeda sulieknėti.

Juk visos žino svarbiausią bet kokios dietos taisyklę – iš raciono išbraukti viską, kas saldu. Vis dėlto medus – ideali kovos su antsvoriu priemonė. Pateikiame įrodymus.


Medus puikiausiai gali pakeisti rafinuotą cukrų, tad siūlome gėrimus ir valgius skaninti ne cukrumi, o medumi – galėsite lieknėti besimėgaudamos visa skonių gama.


Kodėl medus sveikiau nei cukrus?


Medus rekomenduojamas laikantis dietos, nepaisant to, kad jis turi daugiau kalorijų nei cukrus (viename arbatiniame šaukštelyje medaus yra 21 kilokalorijos, o tokiame pačiame kiekyje cukraus – 16). O paslaptis tame, kad medus saldesnis, todėl norit išgauti tą patį skonį, jo reikės mažiau, nei cukraus. Reiškia, suvartosite mažiau kalorijų. Medus yra ne tik skanus, bet ir naudingas, todėl verta juo praturtinti savo dietą.


Kitaip nei cukrus, kuris tik suteikia saldumo ir neturi jokių naudingų medžiagų, medus ne tik džiugina savo sodriu skoniu, bet ir turi daug vitaminų, mineralinių druskų ir amino rūgščių. Be to, medus pasižymi gydomuoju poveikiu: be kita ko, jis mažina stresą, nemigą, gerina miegą, padeda gydyti kvėpavimo takų ir virškinamojo trakto ligas.


Jei kankina nemiga, trūksta sveiko, organizmą atstatančio miego, sunku atsipalaiduoti, jaučiate stresą, nerimą ir nuovargį, greičiausiai, naktį norisi suvalgyto ką nors skanaus, o rytais jaučiate stiprų alkį. Yra žinoma, kad antsvoris, greitas nuovargis ir miego problemos yra tiesiogiai susiję tarpusavyje.


Apie tai, kaip medus padeda sulieknėti, ir apie kitus jo privalumus


Pagrindinis medaus privalumas – organizmas jį įsisavina lėčiau nei cukrų. Tai aktualu sportuojantiems ir fizines apkrovas patiriantiems žmonėms – medus suteikia jiems jėgų ir neleidžia pajusti energijos stygiaus.


Dietologai pataria medų (saikingai) vartoti prieš ir po treniruočių, kad jis visą dieną palaikytų optimalų gliukozės kiekį organizme. Taigi, medus yra nepakeičiama priemonė, padedanti įveikti nuovargį ir vangumą.


Be to, medus leidžia griežtai laikytis dietos, jos nenutraukiant, nes greit suteikia sotumo jausmą, todėl nekyla noras suvalgyti dar ką nors saldaus ir skanaus (dažniausiai – daug riebalų turinčių kaloringų produktų).


Lieknėjimo priemonės medaus pagrindu


Viena iš geriausiai žinomų ir veiksmingiausių lieknėjimo priemonių – rytais tuščiu skrandžiu gerti vandenį su cinamonu ir šaukšteliu medaus. Taip pat galima praturtinti dietą obuolių ir varškės desertu, paskanintu puse šaukštelio medaus. Tai skanus, lengvas ir sveikas patiekalas, tobulai tinkantis, kai norisi užkąsti tarp valgių.


Jei ryte norisi sveikų pusryčių, suteikiančių energijos visai dienai, pasigaminkite patiekalą iš natūralių avižų, pieno ir medaus.


O jei norite turėti gražią ir liekną figūrą, atsikratyti nereikalingų kilogramų ir tuo pačiu įsitikinti medaus privalumais ir naudingomis savybėmis – tiesiog išbraukite iš savo raciono baltąjį priešą – cukrų, ir pakeiskite jį medumi. Medus yra puikus natūralus saldiklis, kuris neišvengiamai užtikrins organizmui sveikatą, suteiks energijos ir gyvybinių jėgų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis