Populiariausi tekstai:
- Savaitės ikona. E. Ghaoui išmokys visas moteris dažytis
- Kokius simptomus sukelia gimdos mioma? Kaip ji gydoma?
- Jolita: be vargo atsikračiau 18 kg ir jau 4 metai svoris nebeatauga
- Rankinių kūrėja: modernus vintažas yra mano kraujyje
- Bulvių ir rūkytos lašišos salotos
Reikės:
4 vnt. vištienos filė;
2 didelės citrinos arba 1/2 stiklinės citrinos sulčių;
300 ml paruošto sultinio;
100 ml baltojo vyno;
2 didelės česnako skiltelės (maltos arba smulkiai pjaustytos);
2 šaukštai aliejaus kepimui;
druskos, pipirų;
keli lapeliai rozmarino.
Gaminame:
* Pasiruošiame vištienos filė: padaliname per pusę. Galima lengvai "paploti". Pabarstome abi puses druska ir pipirais.
* Išsispaudžiame citrinų sultis.
* Pakaitiname aliejų didelėje keptuvėje. Geriausia storiadugnėje. Kai aliejus pakankamai įkaista, dedame pasiruoštą vištienos filė ir kepame iki auksinės spalvos ~5 min. vieną pusę.
* Išėmus apkeptas krūtinėles laikyti šiltai (galima uždengti folija).
* Toje pačioje keptuvėje papildomai įpilame aliejaus ir sudedame smulkintą česnaką. Apie 1 min. pakepame ir supilame citrinų sultis, bei smulkintą rozmariną. Įdedame ir 1/2 citrinos. Viską troškiname.
* Supilame vyną ir kaitiname, kol išgaruos alkoholis. Supilame vištienos sultinį. Viską gerai išmaišome.
* Sumažiname temperatūrą iki vidutinės, sudedame keptą vištienos filė ir uždegus keptuvę pakepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
* Viskas! Dedate į lėkštę ir užpilate padažu.
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!