Jaunosios neišgąsdino pasiūlymas fotografuotis atsigulus ant asfalto

Visą kovo mėnesį kviečiame apsilankyti vestuvinių fotografijų ekspozicijoje „Čia ką, vestuvės?“ ir atidžiau pažvelgti į tai, kam ryžtasi jaunieji.

Fotografą Adą Vasiliauską tikriausiai galima drąsiai vadinti nutrūktgalviu, nestokojančiu pašėlusių idėjų. Jaunieji – tikriausiai daugeliui fotografų įnoringiausi klientai, tačiau Adas šį iššūkį priima su didžiuliu noru padėti atskleisti jaunųjų savybes. Kaip jam sekasi?

Nuo sąvartyno iki futbolo aikštės

„Manęs kartais klausia, ar visos mano nuotraukos yra tokios nestandartinės ir nutrūktgalviškos. Tikrai ne, nes visa vestuvių diena negali būti vien šokinėjimas namų stogais ar čiuožimas nuo kalno per žolę su snieglente. Yra laikas ir vieta labiau patrakusioms idėjoms, ir žinoma, yra laikas romantiškoms nuotraukoms.

A. Vasiliausko nuotr.

Kaip visiškai netradicines vietas, kuriose Adui yra tekę fotografuoti vestuves, jis įvardija Kazokiškių sąvartyną, Kalvarijų turgų, futbolo aikštelėje, apleistoje siuvykloje Užupyje ir kt.

Pasak Ado, yra gausybė smagių žmonių, kurie nenori per vestuves apkabinti didelio beržo ar lakstyti po visų nutryptą vietą prie ežero. Tokie žmonės yra patys linksmiausi, nes tik jų dėka galima įgyvendinti savo fotografines idėjas realioje aplinkoje - vestuvių dieną.

A. Vasiliausko nuotr.

Fotografuoti Adas pradėjo nuo 2004 – ųjų metų, tobulėjant suprato, kad vestuvių nuotraukas galima padaryti kitokias, atitinkančias jaunųjų gyvenimo stilių. Jaunavedžiams svarbios idėjos, jie tampa vis šiuolaikiškesni – nebijo fotografuotis nei statybų aikštelėse, nei gulėdami ant asfalto.

A. Vasiliausko nuotr.

Neišgąsdino pasiūlymas fotografuotis atsigulus ant asfalto

Vienoje iš vestuvių fotosesijų dalyvavusi Lauryna pasakojo, kad pasiūlymas fotografuotis atsigulus ant asfalto neišgąsdino, patiko idėjos originalumas. Fotografas nesilaiko standartinių idėjų, žmonės fotografuodamiesi dažniausiai pozuoja, bet juk įsimenamos tos akimirkos, kurios užfiksuojamos netikėtai.

A. Vasiliausko nuotr.

„Idėjas kūrėme kartu, vyko komandinis darbas. Mūsų vestuvių fotosesijos metu piešėme kreidelėmis ant senamiestyje esančio pastato sienos. Fotografavomės ir su bitėmis kaime, tad naujos idėjos pasiteisino. Adas domisi jaunųjų pomėgiais, o iš to atsiranda fotosesijų idėjos. Jaunieji per vestuves jaučiasi „savame kailyje“, ne dirbtinai pozuoja, ar daro, ką jiems liepia, o yra savimi.

A. Vasiliausko nuotr.

Parodą „Čia ką, vestuvės?“ galite aplankyti Kokteilių namuose „Salionas“ Vilniuje.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis