Skaniosios kanelės

Pirmasis kanelių receptas manęs nenudžiugino. Skonis kaip ir geras, bet vizualiai buvo ne tai, ko tikėjausi. Taigi, išstudijavusi krūvą video, nuspendžiau bandyti dar kartą. Šiek tiek pakoregavau receptą ir patį kepimo principą.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- A. Končialovskis: garsaus režisieriaus laimė - tik penktos žmonos glėbyje
- Kaip padaryti, kad pilvas jau iki vakaro būtų mažesnis
- Po gimdymo stengiausi būti stipri, bet širdis plyšo į šipulius
- Viskas, ko reikia jūsų odai pavasarį. 6 nauji dėmesio verti produktai
- Kitoks bulvių plokštainis

Panašu, kad šį kartą pateikiu jau praktiškai tobulą Caneles de Bordeaux receptą! Tik manosios mažesnės, nes naudojau silikoninę formą (planuoju atsisiųsti metalinę, kad būtų galima palyginti. Sako, tik jose gaunasi tobulos. Bus matyt…)

Ingredientai

Pienas - 500 ml
Miltai - 100 g
Kiaušiniai - 1 vnt.
Kiaušinio tryniai - 2 vnt.
Cukrus - 200 g
Romas - 2 a. š.
Vanilės lazdelė - 1 vnt.
Sviestas - 60 g
Medus - 1 š.

Kaip gaminti

* Pieną užvirinu ant ugnies su sviestu (50 g) ir cukrumi. Sudedu išimtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukeliu nuo ugnies ir palieku kiek atvėsti.

ievosreceptai.lt

* Suplaku kiaušinius, sumaišau su miltais. Po truputį, vis maišydama, pilu pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilu kelis šaukštelius romo (aš naudojau labai stiprų, skirtą specialiai gaminimui, todėl jo reikėjo mažiau. Paprasto galima dėti ir kokius 4 šaukštelius).

* Tešlą uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą 24 valandoms. Beje, bandžiau kepti ir po 12val., tai jei labai skubat - labai didelio skirtumo nėra, galite kepti.

* Taigi kitą dieną likusį sviestą pašildau kartu su medumi. Šia mase ištepu formeles ir pilu tešlą.
Kaneles kepiau maždaug 1 val. ir 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.

* Smagioji dalis! Iškepusias kaneles dedam dar vienai dienai į šaldytuvą ir po jos jau bus galima valgyti. Kančia! Bet skonis tobulas...

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis