Velykų stalas pagal „Virtuvės mitų griovėjus“ + RECEPTAS

Velykų duona su kiaušiniais, naminis majonezas, lietuviški ir wasabi krienai, garstyčios bei kepsnys su daug šviežių daržovių.

Tokį šventinį Velykų meniu rekomenduoja originaliais projektais garsėjantys bei geriausią pasaulyje kulinarinį žurnalą leidžiantys „Virtuvės mitų griovėjai“. Jų komanda rytoj, šeštadienį, sostinės gyventojus ir svečius kviečia į kulinarinį Velykų šou, kurio metu ne tik gamins šventinius patiekalus, bet ir rodys, kaip dekoruoti Velykų stalą.

Organizatorių nuotr.

„Ruošiant Velykų stalą šeimai, draugams ir norint sukurti ypatingą atmosferą, svarbiausia atkreipti dėmesį į serviruotę ir dekorą – jame turėtų dominuoti žalumynai. Tai gali būti ir jau įprasti Velykų stalui daiginti kviečiai, ir prieskoniniai augalai – bazilikai, rozmarinas, taip pat švieži ridikėliai. Be to, patariu Velykoms gaminti tik porą-trejetą gardžių patiekalų – šventė turi teikti džiaugsmą, o ne varginti, ruošiant gausybę vaišių“, – sako „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis Alfas Ivanauskas ir rekomenduoja ant Velykų stalo būtinus margučius taip pat pateikti netradiciškai – ne krepšeliuose su šienu, kaip įprasta, o akvariumuose.

„Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas, Linas ir Mantas su vilniečiais ir sostinės svečiais ppc „Ozas“ rytoj, šeštadienį, susitiks tris kartus – 12 val., 15 val. ir 17 val. Pasirodymų metu jie gamins kuskuso salotas su mocarela, tunu ir apelsinais (receptas – žemiau), keptą lašišą, marinuotą sojų padaže su kalendromis, bei aviečių ir bananų kremo tiramisu. Jų padengto Velykų stalo dekorą centro lankytojai galės apžiūrėti visą savaitgalį.

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais


Ingredientai (4 porcijoms):

2 saujos mėgstamų salotų lapų
1 stiklinė išbrinkinto kuskuso
3 apelsinai
250 g mocarelos
2 skardinės konservuoto tuno savo sultyse
pusė raudonojo svogūno
Padažui:
8 šaukštai balzamiko acto
4 šaukštai klevų sirupo
8 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
pusės apelsino žievelės
druskos, juodųjų pipirų

Gaminame

1. Į pasirinktą indą suberiame kuskusą ir sumaišome su salotų lapais.

2. Apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliojame tarp salotų lapų.

3. Ant viršaus gabalėliais sudedame konservuotą tuną ir mocarelą.

4. Padažui skirtus ingredientus suplakame šluotele, įtarkuojame apelsino žievelę, pasūdome, įberiame pipirų. Padažu apšlakstome paruoštas lėkštėje salotas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis