Kaip drabužiais užmaskuoti figūros netobulumus

Atėjus pavasariui visos norime būti grakščios ir stilingos, tačiau šaltuoju metų sezonu padidėjęs svoris ne vienai trukdo jaustis užtikrintai.

Skaitomiausi šių dienų tekstai:

- Savaitės ikona. Ką V. Ramaškienė iš tiesų mano apie J. Statkevičiaus jai sukurtą įvaizdį?
- Seksologė: svajonių jaunikiu gali tapti eilinis Jonas
- Eksperimentas, kuris ne tik suartina, bet ir padeda įsimylėti
- Astrologė Rima: laikas naujoms pažintims ir flirtui
- Sausainiai "Kokosiukai"

„Ombre Pura“ drabužių tinklui kuriančios dizainerės drąsina – svarbiausia susikoncentruoti ne į savo figūros trūkumus, o į privalumus. Juos pabrėžti galima ne tik drabužių silueto, bet ir jų kirpimo, skaidymo, sluoksniavimo pagalba, spalvų deriniais. Svarbi yra netgi audinio sudėtis, nuo kurios priklauso rūbo kritumas. 

Vida Press

Žaismas rankovių ilgiais

Per žiemą padidėjus liemens apimtims, stilistės pataria rinktis laisvesnes, raštuotas palaidines, taip pat – sukneles, kurios nepabrėžia liemens, o gražiai pereina nuo krūtinės į klubų liniją. Svarbi yra ir palaidinės ar suknelės kaklo forma – „V“ formos iškirptė optiškai pailgina kaklą ir išryškina krūtinę.

Diane von Furstenberg
Vida Press

Renkantis drabužį, kuris maskuotų didesnę nei norėtųsi liemens apimtį, taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į audinio standumą – jei sudėtyje nėra elastano, jis neturės lengvo kritumo ir vizualiai stambins figūrą.

Vida Press

„Ombre Pura“ nuotr.

Moterims, norinčioms vizualiai sumažinti rankų apimtį, rekomenduojama išbandyti ¾ ar platesnes rankoves, švarkelius. Dar vienas būdas – derinti ilgų rankovių palaidinę ir ¾ rankovių švarkelį.

Vida Press

Aksesuarai – dėmesiui nukreipti

Smėlio laikrodžio figūros tipas – siauresnė viršutinė ir platesnė apatinė kūno dalys – pats moteriškiausias. Tuo, deja, retai džiaugiasi šios figūros moterys ir ypač po žiemos išbandymų sėslesniu gyvenimu ir sotesniu maistu. Vis tik dizainerės tikros, jog smėlio laikrodžio figūrai itin gerai tinka į apačią siaurėjantys sijonai ir kelnės, taip pat palaidinės, ties juosmeniu turinčios klosteles, ar tunikos kiek trumpesne priekine dalimi ir ilgesne nugara. 

Vida Press

Gamintojo nuotr.
Jaimie Alexander
Vida Press

Siekiant nukreipti dėmesį nuo platesnių klubų, dizainerės rekomenduoja rinktis sukneles ar sijonus, kurie būtų ne trumpesni nei iki kelių, tiesaus ar „A“ formos silueto. Prie jų derinkite kontrastingą, spalvingą dirželį ant juosmens. Tuo tarpu apatinei kūno daliai rinkitės tamsesnes spalvines gamas, o prie jų drąsiai dėvėkite šviesias, ryškias, raštuotas palaidines su laivelio, širdelės ar „V“ formos iškirpte ir nepamirškite stilingų, masyvių, ryškių aksesuarų. Su jais dėmesys konstruojamas viršutinei kūno daliai.

Vida Press

Grakštus siluetas – ir be aukštakulnių

Stilistės įsitikinusios: grakštumas nesislepia aukštakulniuose. Ir be jų moteris atrodys elegantiškai, dėvėdama kokybiškus, klasikinius drabužius ir atitinkamus aksesuarus. Norinčioms vizualiai prailginti siluetą, dizainerės pataria: rinkitės rūbus su vertikaliomis linijomis, juos derinkite su megztinukais ar švarkeliais prailgintais kraštais, aprangą sluoksniuokite – dėvėkite skirtingo ilgio palaidinę ir prailgintą ar trumpesnį švarkelį.

Hilary Swank
Vida Press

Gamintojo nuotr.

Dar vienas triukas norinčioms turėti vizualiai ilgesnes kojas: derinkite batų bei kojinaičių ir kelnių spalvą. Apie tai verta pagalvoti prieš keliaujant į prekybos centrą – peržiūrėkite, ką jau turite, ir prie mėgstamų drabužių ar avalynės derinkite modelius iš naujų kolekcijų. Ir svarbiausia, prisiminkite: nėra blogos figūros, yra tik netinkamas aprangos pasirinkimas!

Alessandra Ambrosio
Vida Press

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis